ŠOK! DOKTOR OSUMNJIČEN ZA SMRT MARADONE Policija mu upala u kuću i izvršila RACIJU! PRETI MU DUGA ROBIJA!
Foto: Tviter

pokrenuta istraga

ŠOK! DOKTOR OSUMNJIČEN ZA SMRT MARADONE Policija mu upala u kuću i izvršila RACIJU! PRETI MU DUGA ROBIJA!

Fudbal -

Lični lekar Dijega Armanda Maradone, Leopoldo Luke, nalazi se pod istragom zbog smrti slavnog Argentinca.

Tužilaštvo u Argentini pokrenulo je istragu posle svedočenja Maradoninih ćerki - Dalme, Đanine i Jane. Sumnja se da Leopoldo lečenje nije obavljao savesno i po protokolu. Navodno, njegov nemar uticao je na smrt fudbalske legende.

Policija je izvršila racije u ordinaciji hirurga i njegovom domu. Tom prilikom konfiskovana je dokumentacija vezana za lečenje i brigu o slavnom fudbaleru.

Oko 60 pripadnika policije učestvovalo je u ovoj akciji.

Luke će u ponedeljak izaći pred sudiju i moraće da odgovori na mnoga sporna pitanja.

Optužen je da nije preuzeo sve mere kako bi pomogao svom pacijentu i da ga je prerano otpustio iz bolnice. Porodica je besna jer uz Maradonu nije bio lekar specijalista 24 sata, ispred kuće nije bilo ambulantnih kola i nisu imali defibrilator.

Luke bi mogao da bude optužen za ubistvo iz nehata.

Maradona je 15-ak dana pre smrti operisao hematom na mozgu, a pušten je iz bolnice jer je dobio preporuku da bolničku terapiju nastavi kod kuće, prenose argentinski mediji.

foto: Profimedia

Luke tvrdi da je uradio sve što je u njegovoj moći da produži život slavnom asu.

"Dijego je mrzeo lekare, psihijatre, bio je težak bolesnik. Ja sam s njim imao drugačiji odnos, jer sam mu bio i prijatelj. Moja uloga je bila da mu pomognem da razume šta mu je potrebno i kakva nega mu je potrebna", rekao je Luke.

On je demantovao da je Maradona lečen pogrešno.

"Sve je urađeno kako treba. Ja sam mu produžio život vremenom koje sam provodio s njim. Svi znaju kroz šta sam sve s njim prolazio. Ponosan sam što sam bio uz njega u najtežim trenucima, kada nikoga nije bilo. Dok je Dijego bio dobro, svi su bili u blizini, kada je bio u lošem stanju, bio sam samo ja", tvrdi Luke.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track