PROCURIO NOVI ŠOK SNIMAK IZ PARIZA! Turski fudbaleri BRUTALNO vređali arbitre: Kod nas su Rumuni .... VIDEO
Foto: Profimedia

užasno

PROCURIO NOVI ŠOK SNIMAK IZ PARIZA! Turski fudbaleri BRUTALNO vređali arbitre: Kod nas su Rumuni .... VIDEO

Fudbal -

Novi snimak pojavio se na društvenim mrežama sa sinoć prekinutog meča Lige šampiona između Pari Sen Žermena i Bašakšehira.

Utakmica Lige šampiona između PSŽ-a i Bašakšehira u Parizu prekinuta je u prvom poluvremenu zbog rasističkog ispada četvrtog sudije Sebastijana Kolteskua. Rumunski sudija našao se u centru nezapamćenog skandala.

Naime, pomoćni trener turskog tima Pjer Vebo dobio je crveni karton u 16. minutu, a sudija Koltesku je u razgovoru sa glavnim arbitrom za opis Veba koristio reč "crnac". Na društvenim mrežama pojavio se audio snimak konverzacije.

foto: AP

"Onaj crni tamo. Idi proveri koje taj. Onaj crnac, nemoguće se ponaša" rekao je četvrti sudija, otkrili su rumunski novinari.

Najbolji igrač turskog tima Demba Ba čuo je razgovor sudija i potpuno izgubio kontrolu. Bivši napadač Čelsija divaljao je po terenu:

"Zašto si ga nazvao 'crnac'. Nikada ne kažem 'ovaj belac', uvak kažeš 'ovaj dečko' Slušaj me! Zašto kada spominješ crnca, moraš da kažeš 'ovaj crnac".

Međutim, danas se pojavio audio snimak na kome se čuje kako neko iz tabora turskog šampiona vređa rumunske arbitre, i to na strašan način:

"U mojoj zemlji Rumuni su ''cigani!", doviknuo je neko iz Bašekšehira na engleskom jeziku, kao što možete čuti u priloženom snimku.

Osim ovog, pojavila se još jedna informacija. Naime, rumunski novinar Emanuela Rošu tvrdi da uopšte nije pomenuti Koltesku upotrebio reč "crnac", već da je to izgovorio drugi pomoćnik glavnog arbitra, Oktavijana Sovre:

Rasplet celog skandala još nije poznat, ali što se same utakmice tiče očekuje se da će večeras biti nastavljena, ako sve bude kako treba...

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track