U HUMSKOJ ZADOVOLJNO TRLJAJU RUKE! Bivši igrač crno-belih na kraju sezone u Humsku šalje milione evra?
Foto: Starsport©

bum

U HUMSKOJ ZADOVOLJNO TRLJAJU RUKE! Bivši igrač crno-belih na kraju sezone u Humsku šalje milione evra?

Fudbal -

Kako stvari stoje, sredinom naredne godine na račun kluba iz Humske ''leći će'' gotov sigurno 3 miliona evra, a još milion je u opticaju. I sve to zahvaljujući jednom bivšem igraču crno-belih, Umaru Sadiku.

Naime, prilikom prodaje Sadika u špansku Almeriju čelnici kluba iz Humske ugovorili su klauzulu po kojoj će crno-beli inkasirati čak 3 miliona evra ukoliko Almerija na kraju sezone uspe da izbori plasman u elitni rang takmičenja španskog fudbala, Primeru. Takođe, ukoliko Nigerijac u toj sezoni uspe više od 20 puta da zatrese mrežu protivnika klub iz Humske će dodatno zaraditi milion evra.

foto: @starsport

Jasno je da do kraja sezone ima još puno da se igra i da situacija vrlo lako može da se promeni, ali ono što se polako naslućuje jeste da pojedine ekipe već sada ozbiljno konkurišu za plasman u viši rang. Jedna od njih je i ekipa Alemrije koja trenutno zauzima treće mesto na tabeli sa samo pobedom manje od prvoplasirane Majorke, i bodom od drugoplasiranog Espanjola. Ekipe od trećeg do šestog mesta boriće se za plasman u viši rang kroz plej-of, a s obzirom da već sada Alemrija ima čak 8 bodova više od sedmog na tabeli, jasno je zašto su apetiti ovog tima porasli.

foto: Privatna arhiva

Sadik i saigrači sinoć su upisali još jednu pobedu u nizu. Savladana je ekipa Saragose, a strelac jedinog pogotka na meču bio je upravo bivši napadač crno-belih. Ovo je Sadiku peti pogodak u sezoni, a čak četvrti u poslednjih sedam mečeva u nacionalnom šampionatu.

Ukoliko Nigerijac i Alemerija nastave ovim tempom čelnici srpskog vicešampiona mogu planirati uvećanje letošnjeg budžeta za 4 miliona evra.

Kurir sport / N. Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track