OTKRIVENA TAJNA MARADONINOG PRSTENA, KOJI SE POSEBNO ČUVA NAKON NJEGOVE SMRTI: Evo zašto naslednici žele BAŠ TAJ DEO zaostavštine!
Foto: Profimedia

dijamanti su večni

OTKRIVENA TAJNA MARADONINOG PRSTENA, KOJI SE POSEBNO ČUVA NAKON NJEGOVE SMRTI: Evo zašto naslednici žele BAŠ TAJ DEO zaostavštine!

Fudbal -

Mnogo je toga materijalnog, a još više nematerijalnog, ostavio iza sebe slavni Dijego Armando Maradona.

foto: Printskrin Youtube

I dok će u njegovoj nematerijalnoj zaostavštini uživati generacije i generacije, kada je reč o bogatstvu koje je naseldila porodica stvari ne stoje tako lepo. Naime, borba za deo kolača počela je valjda istog trenutka kada je Dijego preminuo.

foto: Profimedia

Ono najvrednije i samom Maradoni najdragocenije čuva se u posebnoj kutiji. Procenjeno je da je reč o oko dve stotine predmeta, među kojima su fudbalske lopte, majice sa potpisima, pismo Fidela Kastra, Platinasta lopta koju je dobio kao najbolji igrač 20. veka.

Ali, najveža želja svih naslednika El Pibea je dijamantski prsten, koji je mnogo voleo da nosi. I ne, razlog nije sentimentalne prirode, daleko je banalniji - prsten je procenjen na oko 300.000 američkih dolara.

Sam dragulj ima veoma neobičnu priču jer ga Maradona nije dugo posedovao. Zapravo ga je dobio u julu 2018. godine kada je otišao u Belorusiju kako bi postao predsednik Dinamo Bresta. Ceo grad je bio na nogama, svi su želeli da dočekaju slavnog Argetninca, a kada je održao razgovor sa timom dobio je baš taj prsten na poklon. Zavoleo ga je odmah i kažu da ga gotovo nikad nije skidao.

Kurir sport/G.F.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track