AJNTRAHT KONAČNO POBEDIO U LIGI: Kiks Lajpciga kući protiv Kelna, Hofenhajm u derbiju savladao na gostovanju Mehengladbah!
Foto: EPA

BUNDESLIGA

AJNTRAHT KONAČNO POBEDIO U LIGI: Kiks Lajpciga kući protiv Kelna, Hofenhajm u derbiju savladao na gostovanju Mehengladbah!

Fudbal -

Fudbaleri Ajntrahta iz Frankfurta pobedili su danas na gostujućem terenu Augsburg sa 2:0, u utakmici 13. kola Bundeslige.

Ajntraht je poveo u 53. minutu autogolom Rafaela Frambergera, a pobedu je obezbedio Štefan Ilzanker pogotkom u 87. minutu.

To je treća pobeda Ajntrahta u ligi, posle koje se ekipa popela na deveto mesto na tabeli sa 17 bodova. Augsburg zauzima 10. mesto sa bodom manje.

Fudbaleri Hofenhajma pobedili su Borusiju iz Menhengladbaha sa 2:1.

Ekipa iz Menhengladbaha povela je u 34. minutu golom Larsa Štindla iz penala, a izjednačio je Andrej Kramarić u 75. minutu. Pobedu Ajntrahtu doneo je Rajan Sesenjon golom u 86. minutu.

Hofenhajm je prekinuo niz od dva poraza i 11. je na tabeli sa 15 bodova. Borusija Menhengladbah je i četvrtu uzastopnu utakmicu bez pobede i osma je na tabeli sa 18 bodova.

Lajpcig i Keln odigrali su nerešeno 0:0. Lajpcig se tim bodom popeo na drugo mesto na tabeli i ima 28 bodova, koliko ima i provplasirani Bajer Leverkuzen, koji ima utakmicu manje.

Fudbaleri Arminije Bilefeld pobedili su na gostujućem terenu Šalke sa 1:0.

Jedini gol postigao je Fabijan Klos u 53. minutu.

To je treća pobeda kluba iz Bilefelda koji je 16. na tabeli sa 10 bodova. Šalke je i dalje jedina ekipa u Bundesligi bez pobede i poslednji je na tabeli sa četiri boda.

Verder je na gostujućem terenu pobedio Majnc sa 1:0, a kasnije igraju Bajer Leverkuzen - Bajern Minhen.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track