Janković: Srpski klubovi imaju šansu u Ligi Evropa

Optimista

Janković: Srpski klubovi imaju šansu u Ligi Evropa

Fudbal -
Realnost za srpske klubove je igranje u drugom po jačini evropskom takmičenju

Selektor mlade reprezentacije Srbije Aleksandar Janković rekao je danas da Crvena zvezda i Vojvodina imaju šanse da se plasiraju u četvrto kolo kvalifikacija za Ligu Evropa, a da Partizan i dalje može da napravi dobar rezultat u Evropi.

On je naveo da se Liga šampiona pokazala kao nedostižna za Partizan, pošto su "crno-beli" izgubili obe utakmice od kiparskog AEL-a u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona i sledeću šansu imaće u baražu za Ligu Evropa.

"Očekivanja su uvek velika, a o Partizanu u Evropi ove godine još ne možemo da sudimo jer još nisu završili takmičenja. Koliko god su najavljivali uspeh pred početak sezone, shvatili smo da je Liga šampiona nedostižna u ovom trenutku. Liga Evropa ostaje, ne kao utešno takmičenje, već kao realnost. Partizan i dalje ima šansu da napravi dobar rezultat u Evropi", rekao je Janković agenciji Beta.

Janković je ocenio da je kiparski fudbal daleko odmakao u odnosu na srpski.

"Dupli poraz Partizana od 1:0 je potvrda da je kiparski fudbal odmakao u odnosu na nas. Na osnovu revanš utakmice, ne stiče se utisak da je AEL bilo šta ukrao na travi Partizanovog stadiona i smatram da su demonstrirali dobro organizovanu i disciplinu igru. Potpuno su zaslužili prolaz u baraž", kazao je Janković.

Crvena zvezda je u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evropa na svom stadionu prošle nedelje protiv kiparske Omonije igrala nerešeno 0:0, a revanš meč igraće se večeras u 18.00 u Nikoziji.

"Zvezda i Vojvodina nemaju pravo na popravni. Zbog toga je prisutan stres i grč, naročito u igri beograskog kluba. Zvezda nije platila psihološku nestabilnost porazom na svom stadionu i odnela je dobar rezultat na Kipar. Taj rezultat stavlja veći pritisak na Omoniju. Gol u revanšu crveno-belima otvara vrata, ali ne rešava pitanje prolaska. Da bi prošla dalje, ekipa mora da ima defanzivnu stabilnost", rekao je selektor mlade reprezentacije Srbije.

Vojvodina je u prvom meču trećeg kola kvalifikacija savladala na svom stadionu austrijski Rapid iz Beča s 2:1 i tu prednost će pokušati da sačuva večeras u gostima u 21.05.

"Vojvodina je na testu, nadam se da neće zažaliti zbog nesrećno primljenog gola u nadoknadi vremena. Novosađani su stabilan klub, koji je prošle godine doživeo veliki udarac eliminacijom od Vaduca. Uspeli su da se izdignu i na krilima toga su pobedili Rapid", rekao je Janković.

"Sada je na testu njihov mentalitet, da li će biti čvrsti i skoncentrisani i da li će veliki pritisak prebaciti na stranu Austrijanaca. Kako utakmica bude odmicala u pozitivnom razvoju situacije za Vojvodinu pojavljivaće se sve više i više prostora iza leđa odbrane Rapida. Imaju realnu šansu da se plasiraju dalje", dodao je Janković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track