ISKRENI I EMOTIVNI NENAD KRSTIČIĆ: O svom odlasku iz Crvene zvezde i tome šta je rekao Dejanu Stankoviću kad su se čuli!
Foto: Www.crvenazvezdafk.com

zvezda je život, sve drugo su sitnice

ISKRENI I EMOTIVNI NENAD KRSTIČIĆ: O svom odlasku iz Crvene zvezde i tome šta je rekao Dejanu Stankoviću kad su se čuli!

Fudbal -

Bivši fudbaler crveno-belih otkriva da se i danas naježi kad se seti utakmice sa Salcburgom u leto 2018. godine

Nenad Krstičić otišao je iz Crvene zvezde u januaru 2019. godine, gotovo iznenada. Transferu u AEK nije se nadao niko od Zvezdinih navijača. Svakog prelaznog roka posle toga popularnog Nenu povezuju sa povratkom na Marakanu.

Nenad Krstičić pričao je za Kurir o tome šta njemu predstavlja Crvena zvezda i prvi put je otvoreno govorio o razlozima odlaska sa stadiona "Rajko Mitić".

Dejan Stanković
foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

Prošle zime bilo je nekih nagoveštaja da biste mogli da se vratite u Crvenu zvezdu. U leto 2020. takođe. Da li ste imali kontakt sa Dejanom Stankovićem?

- Bio sam u kontaktu sa Dekijem! U fudbalu ima dosta faktora koji utiču na prelazni rok, tako da tu nisu samo trener i igrač ti koji odlučuju. Treba dosta toga da se namesti da bi došlo do realizacije - rekao je za Kurir Nenad Krstičić.

Šta mislite o današnjoj Zvezdi?

- Gledao sam utakmicu u kvalifikacijama, a potom i u grupnoj fazi Lige Evrope. Videlo se u početku tokom leta neka nervoza, ali kako sam i mislio sve se to kasnije poklopilo, pa je Crvena zvezda uu svakom meču izgledala sve bolje i bolje. Ponovili su uspeh moje generacije, prošli su grupu. Navijam za njih da naprave i korak više.

Nenad Krstičić
foto: Www.crvenazvezdafk.com

Kako gledate na povratak Kataija i Kange (igrali ste sa njim), i na mlade igrače poput Gavrića, Nikolića, Petrovića...

- Pa sta da kažem za takve igrače, veliki potez Zvezde da su ih vratili i siguran sam da su im oni to vratiti na terenu svojim kvalitetom! Generalno u poslednjih nekoliko godina Zvezda uvek ima dobre mlade igrače. Tako je i ove godine, odlično igraju, trener im daje slobodu da nemaju pritisak, tako da to je mnogo bitno za njih. Zato i pružaju dobre partije!

Nenad Krstičić
foto: Dado Đilas

Jeste li ostali u kontaktu sa Vujadinom, Gobeljom, Žuletom, Bakulom... Šta je ta vaša generacija imala posebno pa je ostvarila tako velike rezultate?

- Čujem se sa svima, ostali smo u kontaktu. I uvek se poteže ta priča da li ćemo opet biti svi zajedno... Dosta puta nam se postavlja to pitanje, jednostavno mislim da je to bila jedna velika EMOCIJA pre svega prema klubu i navijačima, pa onda sve ostalo što treba na terenu da se pokaže!

Crvena zvezda, Salcburg
foto: EPA/ANDREAS SCHAAD

Po čemu ćete pamtiti svoj boravak u Crvenoj zvezdi, koje su to stvari koje su vam ostale što bi se reklo, za ceo život?

- Stvarno ne znam šta bih izdvojio, dosta stvari je bilo, Liga Evrope posle toliko godina, Liga šampiona, tituta... Eto ostaje žal za tim kupom i duplom krunom... Sigurno da ću pamtiti celog života utakmicu u Salcburgu, to mi je nešto posebno i to i dan danas gledam zajedno sa decom i suprugom!

Nenad Krstičić, Crvena zvezda
foto: Crvenazvezdafk.com

Zašto ste otišli iz Zvezde? Niko nije očekivao vaš odlazak... Nikada niste pričali o tome...

- Ne bih ni sad... Eto, desile su se tu neke stvari da se nismo lepo razumeli nažalost i to je to! Ostali smo na kraju svi u dobrim odnosima i dan dan se čujem sa svima iz kluba i srećan sam što su nastavili da pružaju dobre partije, jer iznad svega je Zvezda!

Kako gledate na situaciju sa koronavirusom, kad očekujete da bezbednosne mere splasnu i da se publika vrati na tribine?

- Što se toga tiče nemam komentara. Iskreno se nadam da će sve to brzo da prođe, da će ljudi da se okrenu više veri i da ćemo zajedno s verom u Boga pobediti sve to - zaključio je Nenad Krstičić.

Kurir sport/Aleksandar Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track