SKROZ LUDA PRIČA: Bio je najveći talenat PSŽ, igrao sa Kavanijem i Di Marijom, a sada dolazi u Srbiju, igraće za Javor!
Foto: Printskrin/Instagram

ČUDO NEVIĐENO

SKROZ LUDA PRIČA: Bio je najveći talenat PSŽ, igrao sa Kavanijem i Di Marijom, a sada dolazi u Srbiju, igraće za Javor!

Fudbal -

Lorenco Kalegari, izdanak omladinske škole bogatog kluba iz Pariza, igraće Superligu i pokušati da rehablituje karijeru

Zvuči neverovatno, ali je istinito. Lorenco Kalegari, nekada najveći talenat PSŽ, danas je i zvanično postao fudbaler Javora iz Ivanjice!

Francuz je ponikao u omladinskoj školi kluba iz Pariza, a 2016. debitovao je kod trenera Unaija Emerija prvom timu sa nepunih 17 godina. Igrao je tada zajedno sa Edinsonom Kavanijem, Anhelom Di Marijom, Tijagom Silvom, Markom Veratijem, Markinjosom, Lukasom Mourom i ostalim zvezdama PSŽ. Prošao je omladinske selekcije Francuske, a bio je i član reprezentacije "galskih petlova" do 21 godine.

Međutim, njegov razvoj nije išao kako se očekivao. Karijera momka koji može najviše da pruži na poziciji zadnjeg veznog igrača, krenulo je nizbrdo. Usledile su brojne pozajmice po Francuskoj i Italiji. Kalegari je igrao za Đenovu i Ternanu, a onda se pre godinu dana vratio u otadžbinu, gde je nosio dres trećeligaša Avranša i drugoligaša Šamblija. Prošle godine bilo je interesa iz Rusije, navodno ga je tražio Zenit iz Sankt Peterburga.

Ovog januara, Javor iz Ivanjice dogovorio je šestomesečnu pozajmicu sa Lorencom Kalegarijem i njegov dolazak u Srbiju očekuje se u narednim danima.

- Očekujem da nam se Kalegari brzo pridruži na treninzima. Jesenas je igrao zajedno sa bivšim napadačem Javora, Nikolom Petkovićem - istakao je Igor Bondžulić, šef stručnog štaba Javora, za Sport klub.

Lorenco Kalegari ima 22 godine i njegobva vrednost prema proceni sajta Transfermarkt je 400.000 evra. Prošle jeseni nije mnogo igrao za Šambli, upisao je samo tri utakmice i 112 minuta na terenu.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track