ZMAJ OD BOSNE OSTAJE U RIMU? Konte: Nisam tražio transfer Džeka!
Foto: AP

DEMANT

ZMAJ OD BOSNE OSTAJE U RIMU? Konte: Nisam tražio transfer Džeka!

Fudbal -

Trener Intera Antonio Konte rekao je danas da nije tražio od kluba da dovede fudbalera Rome Edina Džeka.

Inter i Roma pregovaraju o mogućoj zameni igrača, pa bi Džeko mogao u Milano, a Aleksis Sančes u Rim.

"Ništa nisam tražio od vlasnika. Stalno sam govorio da ćemo zadržati sve naše igrače do kraja sezone. Neću da govorim o Džeku, pošto je on fudbaler Rome i poštujem njegov klub i moje igrače. Situacija je jasna, niko ne odlazi, osim ako je neko nezadovoljan i zatraži transfer", rekao je Konte, preneli su italijanski mediji.

"Ako budemo imali priliku da uradimo nešto, a da ne potrošimo novac, možda ćemo to uraditi. Možemo samo da radimo i da ćutimo. Ne želim ovakve pometnje mojoj ekipi. Sančes je fudbaler Intera i mora da ostane koncentrisan", dodao je on.

Antonio Konte
foto: EPA/ROBERTO BREGANI

Inter će u subotu dočekati Benevento u Seriji A.

"Ide im dobro, srećan sam zbog (trenera) Pipa (Inzagija). Sada počinje druga runda šampionata, svaki bod će biti teži. Svi će biti više koncentrisani na drugi deo sezone. Naporno radimo, ali možemo da radimo više. Da radimo na završnici, na kvalitetu poslednjeg pasa. Stvaramo mnogo šansi za gol, ali moramo da budemo odlučni. Možemo i moramo da napredujemo", naveo je trener Intera.

Fudbaler Intera Kristijan Eriksen postigao je pobedonosni gol iz slobodnog udarca protiv Milana u utorak u četvrtfinalu Kupa.

"U ragbiju imate igrače koji ulaze sa klupe zbog prekida. Mi se nadamo da Kristijan može da nam pomogne i u drugačijim situacijama. On može biti naše dodatno oružje, ali fudbaler ne može biti na terenu samo zbog slobodnih udaraca", rekao je Konte.

Konte je suspendovan u predstojeće dve utakmice u Seriji A zbog sukoba sa sudijom posle utakmice protiv Udinezea (0:0).

"Tražio sam od kluba da se ne žali na suspenziju. Moramo da prihvatimo situaciju. Ako su to odlučili, moramo da prihvatimo, bilo da je ispravno ili pogrešno. Juče smo pripremali utakmicu, a danas ćemo isto uraditi. Imam dobro pripremljene saradnike koji će me savršeno zameniti", naveo je Konte.

Posle 19 kola u Seriji A Inter je drugi na tabeli sa dva boda manje od prvoplasiranog gradskog rivala Milana.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track