NAPADI IZ SLOVENIJE NA PREDSEDNIKA UEFA: Janšini mediji pokušavaju da ukaljaju ugled Čeferina
Foto: FSS

Problem ili kampanja u sloveniji

NAPADI IZ SLOVENIJE NA PREDSEDNIKA UEFA: Janšini mediji pokušavaju da ukaljaju ugled Čeferina

Fudbal -

Balkansko mafijaško područje dostiže u sam vrh Evropske fudbalske asocijacije, navodi slovenačka televizija i portal Nova24tv.

Šokantne informacije o Slaviši Kokezi, prijatelju i bliskom saradniku predsednika UEFA Aleksandra Čeferina, polako izlaze na videlo. Ovim rečima počeo je tekst slovenački portal Nova24tv, ujedno i tamošnja televizija.

Sumnjivi poslovi

Sve vesti iz Beograda navode se kao novi problem u predsednikovanju Čeferina. Posle podsećanja da je njegova advokatska kancelarija branila jednog zloglasnog narko-bosa prelazi se na polje regiona:

- Izgleda da je predsednik UEFA blisko povezan s balkanskim mafijaškim područjem, i to ne s bilo kim. Već smo pisali o sumnjivim poslovima Čeferina i Davora Šukera, predsednika Hrvatskog fudbalskog saveza, a sada je na red došla i njegova veza sa Slavišom Kokezom. Sva trojica su uticajni članovi UEFA. Balkansko mafijaško podzemlje dostiže do samog vrha Evropske fudbalske asocijacije, što je zaista zapanjujuće - navodi se na ovom slovenačkom portalu, uz dodatak da je još gora činjenica „veza Kokeze i jednog od najvećih srpskih zločinaca Veljka Belivuka“.

Dragan Stojković
foto: Starsport©

U više navrata u opširnom tekstu se potencira bliskost predsednika FSS i prvog čoveka UEFA.

A otkud baš sad u Sloveniji da se bave Slavišom Kokezom (čitaj - Aleksandrom Čeferinom), na neki način otkrivaju komentari na društvenim mrežama uz link njihovog teksta:

- Ljudi, pa ovo je politička igra. Ovi slovenački mediji su bliski premijeru Janezu Janši, kome je Čeferin noćna mora - jedan je od komentara.

- Janša u odnosu na Čeferina uživa popularnost svega 15 odsto stanovništva Slovenije. Nije ni čudo što preko svojih medija sada pokušava da ukalja njegov ugled, iako slučaj iz Beograde nema nikakve veze sa Nionom i UEFA. A po anketama je vidljivo da Čeferin ima popularnost više od 70 odsto stanovništva - još jedan je od komentara na pisanje portala Nova24tv.

Izbori u UEFA

Bilo kako bilo, novi izbori u UEFA na programu su za godinu i po dana. Čeferinova pozicija bi ovim mogla da bude uzdrmana, ali i ne mora da znači. Videćemo.

PIKSI, SREĆAN ROĐENDAN! Spisak „orlova“ u petak, a kad će promocija?!

Dragan Stojković danas puni 56 godina! Legendarnom asu i novoizabranom selektoru redakcija Kurira upućuje čestitke i najlepše želje. Piksija čeka veoma težak posao u FSS, gde će morati da vrati na noge posrnuli savez, a pre svega i da se bavi svojim poslom - vođenjem državnog tima. Obe stvari su baš problematične, pa će Stojković imati pune ruke posla.

Uopšte nemamo nijedan odsto sumnje da će Piksi dati maksimum i da će vratiti srpskim fudbal tamo gde mu je mesto. Zbog svih aktuelnih dešavanja u FSS još na red nije došla promocija selektora?! Pitanje je da li će je uopšte i biti, jer oni imaju trenutno važnijih problema. Ono što je problem - već u petak Stojković saopštava spisak igrača na koje računa za predstojeće mečeve kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

„Orlovi“ 24. marta dočekuju Republiku Irsku, a tri dana kasnije igraju meč sa Portugalom, takođe u Beogradu.

(Kurir.rs / Miloš Bjelinić / Foto: Starsport©)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track