PIKSI VRATIO VERU MARKU PETKOVIĆU: Pošten rad se uvek isplati, tek ću da pričam kako mi je bilo kad nisam imao klub!
Foto: Foto: Printskrin

čudni su putevi gospodnji

PIKSI VRATIO VERU MARKU PETKOVIĆU: Pošten rad se uvek isplati, tek ću da pričam kako mi je bilo kad nisam imao klub!

Fudbal -

Najveće iznenađenje sa spiska selektora srpske fudbalske reprezentacije Dragana Stojkovića govorio za Kurir

Čudni su putevi Gospodnji! E, upravo tako bi mogla da se nazove životna i sportska priča Marka Petkovića, koji je do pre izvesnog vremena bio bez kluba, a sada je dobio poziv selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija, za tri izuzetno važne utakmice na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. protiv Republike Irske (24. mart), Portugala (27. mart) i Azerbejdžana (30. mart).

- Usijao mi se telefon! Mnogo ljudi me zove, šalje mi poruke. Srećan sam što sam dobio poziv da igram za Srbiju. Uvek sam verovao u sebe, pa i onda kada mi je bilo najteže. Svaki fudbaler igra da bi pobedio, tako i ja. Nikada se nisam predavao, niti očajavao. I kad je bilo padova, ja sam radio vredno i pošteno. Ovaj poziv je samo pokazatelj da se mukotrpni rad isplati – počeo je razgovor za Kurir Marko Petković i nastavio:

- Nisam razgovarao sa selektorom. Mene je poziv iznenadio, ali dao još vechu satisfakciju da nastavim da radim.

Dragan Stojković, Piksi
foto: FSS

Dragan Stojković je veliko ime srpskog i svetskog fudbala, čovek koji istinski želi da Srbiju odvede na SP u Kataru.

- Ako mene pitate za mišljenje o Draganu Stojkoviću, reći ću sledeće. Da li sam dostojan da uopšte komentarišem najveću legendu srpskog fudbala? Ponosan sam što me je taj čovek stavio na spisak fudbalera srpske reprezentacije. Njemu i javnosti mogu samo da obećam da ću kao i do sada uvek davati svoj maksimum, kako na treninzima, tako i na utakmicama.

Marko Petković
foto: www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitic

Marko Petković je posle Crvene zvezde igrao sa moskovski Spartak i portugalsku Tondelu. Nekoliko meseci bio je i bez kluba, ali je od septembera 2020. vaskrsao u redovima TSC iz Bačke Topole. Prvo kod pokojnog Zoltana Saboa, a onda i kod Mladena Krstajića. Činjenica da jedno vreme nije imao klub, bolna je tema za nekadašnjeg kapitena mlade reprezentacije Srbije i Crvene zvezda, o kojoj priča sa velikom gorčinom u glasu.

- Jeste, imao sam teške trenutke u karijeri. Tek ću da pričam o tome… Saznaće javnost za sve… Ali, sada nije vreme. Samo ću da ponovim, i kad je loše i kad je dobro, uvek treba biti vredan i uporan. To je jedini ispravan put do cilja.

Dolazak u TSC i Bačku Topolu pokazao se kao pravo rešenje za momka rođenog pre 28 godina u Sremskoj Mitrovici.

- Pun pogodak za mene bio je dolazak u TSC. Drago mi je zbog tog kluba, što su u meni dobili reprezentativca. Ovo je velika satisfakcija za njih u klubu, ali i druge igrače da veruju u svoj rad. Posebno za pokojnog trenera Saboa. Pokazatelj da se dobro radi. Sadašnji trener Mladen Krstajić mi je čestitao i poželeo sreću. Što se tiče mene i TSC, od prvog dana sam se lako privikao na novu sredinu, jer je pozitivna i nije mi trebalo mnogo vremena da se snađem.

Desni bek je pozicija koja deficitarna u Srbiji. Malo je vrhunskih fudbalera koji mogu da odgovore zadacima u reprezentaciji.

- Ne mogu ja to da ocenjujem. Ne bi trebalo. Ja sam fudbaler koji igra na toj poziciji i nije na meni da pričam, ili analiziram. Moj posao je da uvek dam svoj maksimum i da odgovorim na svaki zadatak koji pred mene postavi trener - objasnio je Marko Petković.

Za A reprezentaciju Srbije Marko Petković upisao je jednu utakmicu. Debitovao je kod selektora Radovana Ćurčića 13. novembra 2015. godine protiv Češke (1:3) u Ostravi, u prijateljskom meču.

Juventus je u poteri za Interom, i svaki meč mu je izuzetno važan, pa i večerašnji (20.45) protiv Lacija. Kvota na keca je 2,00, iks je 3,45, dvojka 3,80, a 3+ 1,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Juventus - Lacio.

Kurir sport / A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track