PRVI SUSRET SA NOVIM SELEKTOROM! Mitrović i Đuričić: Od Piksija očekujemo novu energiju VIDEO
Foto: Starsport©

upoznavanje

PRVI SUSRET SA NOVIM SELEKTOROM! Mitrović i Đuričić: Od Piksija očekujemo novu energiju VIDEO

Fudbal -

Fudbalski reprezentativci Srbije, okupili su se i počeli pripreme za start kvalifikacija za Miundijal u Kataru 2023. godine.

Filip Đuričić i Stefan Mitrović su izneli prve utiske po okupljanju u Sportskom centru FSS i susretu sa novim selektorom Draganom Stojkovićem.

- Dolaskom novog selektora očekujem novu energiju. U radu će se dosta toga promeniti. Svaki selektor ima svoje ideje, a na nama je da prihvatimo to, radimo najbolje što možemo i da ostvarimo krajnji cilj, a to je plasman na Mundijal. Dosta toga nije valjalo, ali treba da se koncentrišemo na ono što dolazi, počeo je Đuričić, istakavši šta bi moglo da bude ključno:

- Individualni kvalitet može da napravi prevagu. Imamo igrače koji su u odličnoj formi. Međutim, treba da se koncetrišemo na timsku igru, što je dobro na duže staze.

Kada je u pitanju novi selektor, Đuričić je o Draganu Stojkoviću rekao:

"Pričali smo za italijanske medije da je Piksi bio idol nacije, da je veliki autoritet. IGrao je na toj poziciji kao i ja. Imaću dosta toga da naučim od njega. Nastavljamo tradiciju da će mi biti treneri bivši veliki igrači: Van Basten, Mihajlović, Kuman..."

Stefan Mitrović, od Piksija očekuje da timu donese novu energiju.

- Očekujem novu energiju. Mislim je selektor čovek koji uliva poverenje svih nas u reprezentaciji, kao i svih sportskih radnika u zemlji. Očekujem da nametne autoritet i da se plasiramo na Svetsko prvenstvo.

Mitrović je upitan i o izastavljanu fudbalera poput Kolarova, Milivojevića i Matića sa Stojkovićevog spiska.

- Aleksandar Kolarov je neko ko je dugo bio ovde. Ne treba trošiti reči o njegovim fudbalskim i ljudskim kvalitetima. Ovo je odluka selektora i treba da podržimo momke koji su tu. Što se tiče Matića i Milivojevića, treba da poštujemo njihovu odluku. Treba da podržimo ove momke i ekipu koju je selektor izabrao. Što se tiče bodova u prva tri kola, mi se pripremamo i radimo da osvojimo svih devet bodova.

Za početak priče o taktici, Mitrović je o Ircima rekao:

- Forsiraju ostrvski stil. Najveća opasnost nam preti iz prekida. Treba da se fokusiramo na nas, da se fokusiramo na detalje. Ako mi budemo pravi na terenu, naš kvalitet će doći do izražaja.

A promena formacije našeg tima.

- Što se tiče formacije, u klubu igram i jednu i drugu formaciju. Selektor će odlučiti šta je najbolje za ekipu. Svi igrači na spisku mogu da odigraju kvalitetno u obe formacije, svi smo spremni da odgovorimo na to.

Na kraju, Mitrovićev dolazak na okupljanje nacionalnog tima, bio je neizvestan, ali on kaže nije imao dilemu.

- Nije bilo baš najprijatnije, imao sam ozbiljnih problema u klubu. Na kraju, došli smo do dogovora. Promenili su njihovu odluku, koja bi diskriminisala ostale fudbalere. I da se odluka nije promenila, ja bih bio danas ovde. Najveća čast je igrati za svoju zemlju. Reprezentacija iznad svega."

Srbiju očekuje početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. i dueli sa Republikom Irskom (24. mart, Beograd), Portugalom (27. mart, Beograd) i Azerbejdžanom (30. mart, Baku).

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track