BELGIJANCI UBEDLJIVI: Kiks Francuza, Bosna i Hercegovina uzela bod VIDEO
Foto: AP

start kvalifikacija

BELGIJANCI UBEDLJIVI: Kiks Francuza, Bosna i Hercegovina uzela bod VIDEO

Fudbal -

Start kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u fudbalu obeležilo je nekoliko iznenađenja.

Kiks je načinila selekcija aktuelnog svetskog šampiona Francuske, koja je na svom terenu odigrala samo 1:1 protiv Ukrajine.

Vođstvo "trikolorima" doneo je Antoan Grizman sjajnim pogotkom u 19. minutu, a izjednačenje gostima iz Ukrajine doneo je defanzivac PSŽ-a Presnel Kimpembe u 57. minutu nakon što ga je lopta nesrećno pogodila na putu ka mreži.

Uloga favorita opravdala je reprezentacija Belgije koja je uprkos početkom zaostatku slavila na svom terenu protiv Velsa sa 3:1.

Hari Vilson je zaledio "crvene đavole" pošto je Velšanima doneo vođstvo u 10. minut na asistenciju Gereta Bejla, ali su već do kraja poluvremena domaći preokrenuli pogocima Kevina De Brujena u 22. i Torgana Azara šest minuta kasnije.

Konačnih 3:1 postavio je Romelu Lukaku u 73. minutu sa penala.

Uprkos pobedi Belgijanci će naredno kolo dočekati na drugom mestu pošto je selekcija Češke slavila sa ubedljivih 6:2 na gostovanju u Estoniji.

U ubedljivoj pobedi gostiju najviše se istakao vezista Vest Hema Tomas Souček, strelac golova u 32, 42 i 48. minutu.

Ubedljiva je bila i selekcija Norveške na gostovanju Gibraltaru slaveći sa 3:0 u meču u kojem se, zanimljivo, Erling Haland nije upisao u strelce.

Rusija je rutinski odnela bodove sa Malte slaveći sa 3:1, a značajnu pobedu ostvarila je reprezentacija Crne Gore koja je slavila u Letoniji sa 2:1.

Domaćini su poveli u 40. minutu golom Ikaunieksa, ali je preokret Crnoj Gori obezbedio Stevan Jovetić golovima u 41. i 83. minutu.

Zanimljivo je bilo i u Finskoj gde je Bosna i Hercegovina stigla do boda protiv domaćina odigravši 2:2 zahvaljujući golu u Miroslava Stevanovića u 85. minutu.

Jedini meč koji je završen najnepopularnijim rezultatom viđen je na Kipru gde je domaći tim odigrao 0:0 protiv Slovačke.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja