TRENER VILJAREALA OPEREZAN Emeri: Pobeda od 1:0 nam ne garantuje prolaz
Foto: AP

LIGA EVROPE

TRENER VILJAREALA OPEREZAN Emeri: Pobeda od 1:0 nam ne garantuje prolaz

Fudbal -

Trener fudbalera Viljareala Unaj Emeri rekao je da pobeda od 1:0 protiv zagrebačkog Dinama nije dovoljna za prolaz u polufinale Lige Evropa i dodao da će njegova ekipa igrati ozbiljno i u revanšu.

"Zadovoljni smo, ali oprezni jer je ovo tek prvih 90 minuta. Ovo nije dovoljan rezultat, zato smo tražili i drugi gol ali ga nismo postigli. Ekipa je mentalno spremna za poteškoće koje nas čekaju u revanšu. S puno poštovanja prema Dinamu pristupićemo u revanšu i trudićemo se kao i danas", rekao je Emeri posle utakmice u Zagrebu, prenosi Hina.

Fudbaleri Viljareala pobedili su sinoć u Zagrebu ekipu Dinama sa 1:0, u prvom meču četvrtfinala Lige Evropa. Revanš utakmica na programu je 15. aprila u Španiji.

Viljareal
foto: AP

"Dinamo je eliminisao ozbiljne ekipe, to je ekipa koja je kući jaka, puna talentovanih igrača. Hteli smo zato da odigramo ozbiljnu utakmicu, dobro smo se takmičili i nametnuli se na terenu kako oni ne bi mogli da iskoriste svoj individualni potencijal", rekao je Emeri.

"Ovde nije lako pobediti, a to potvrđuju njihove ranije utakmice", dodao je on.

To je bio prvi ovosezonski poraz Dinama u Maksimiru u Ligi Evropa, a usledio je nakon jedanaesterca dosudjenog u 44. minutu.

Revanš meč je narednog četvrtka, a Emeri koji je osvajao Ligu Evropa od 2014. do 2016. godine sa Seviljom, tvrdi da u pandemijskim uslovima nema prednosti domaćeg terena.

"Zato moramo pružiti napor i biti postojani, tražiti pozitivan rezultat. To je poruka i ideja. Ostati mentalno snažni jer Dinamo ima dobre igrače koji će želeti da pobede", zaključio je Emeri.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track