VEČITI ĆE POMNO PRATITI ZAVRŠNICU LIGE EVROPE: Srbija navija protiv Dinama i Slavije, a OVO je razlog!
Foto: EPA/ANTONIO BAT

zanimljivo

VEČITI ĆE POMNO PRATITI ZAVRŠNICU LIGE EVROPE: Srbija navija protiv Dinama i Slavije, a OVO je razlog!

Fudbal -

Neuspeh hrvatskog Dinama i češke Slavije u četvrtfinalu Lige Evrope veoma bi obradovao srpske klubove.

Razlog za to je što su hrvatski, odnosno češki timovi glavni konkurenti na tabeli nacionalnih koeficijenata UEFA. Podsetimo, Srbija trenutno drži 16. poziciju, dok su odmah iza upravo Češka i Hrvatska.

Srbija je ostala bez predstavnika u evropskim takmičenjima ove sezone, te ne može nikako da preskoči Kipar. To bi garantovalo dva kluba u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Od toga nema ništa, međutim, jako je važna da se ne padne ispod 17. pozicije, koja, takođe, donosi privilegije.

To je preskakanje prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona u sezoni 2022/23. Stoga Zvezda i Partizan, kao glavni konkurenti za titulu i naredne sezone, prate i završnicu tekuće u Ligi Evrope.

Dinamo Zagreb
foto: AP

Srbija će ostati među 17. najboljih, isključivo ako bar jedan od spomenutih klubova, Slavija ili Dinamo, izgube u revanšu.

Slavija je odigrala 1:1 u Londonu protiv Arsenala, dok je Dinamo na svom terenu poražen od Viljareala rezultatom 1:0.

Treba reći da bi eventualna senzacija Dinama, npr. plasman u finale Lige Evrope, lansirao Hrvatsku na 14. mesto, iznad Kipra i Danske, što bi našim komšijama doneo čak dva predstavnika u eliti, jednog u Ligi Evrope, te dva u novoformiranoj Konferencijskoj ligi.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track