04:42

Dragan Stojković Piksi u Usijanju dana: Kuda ide evropski fudbal sa Superligom Evrope

Tema Usijanja dana

POČETAK VELIKOG RATA, FUDBAL NAJVIŠE GUBI! Zemljotres posle gašenja LŠ: Navijači su KLJUČ svega, veliki klubovi su LICEMERNI!

Fudbal -

Fudbalski ekspert Zoran Avramović i bivši predsednik Partizana Ivan Ćurković, bili su gosti su emisije " Usijanje dana" na Kurir televiziji

KRAJ EMISIJE

- "Navijači su ključ cele priče, ako oni podrže ovaj projekat i budu kupovali karte za ovakvu lige projekat će zaživeti , u suprotnom ništa od toga", zaključili su za kraj razgovora Zoran Avramović i Ivan Ćurković

- "Klubovi su danas privatni drugačije gledaju na fudbal", složili su i Avramović i Ćurković.

- "Nije još vreme za regionalnu ligu, zbog političke situacije", rekao je Avramović na pitanje da li je liga kao u košarci rešenje za klubove iz regiona.

Usijanje dana
foto: Kurir televzija

- "Verujem da će ostati evropska takmičenja kao i do sada", odgovorio je Ćurković na pitanje gde vidi srpski fudbal u svemu ovome

- "Ta liga ako zaživi, igrači će dobijati ogromne svote novca da pređu u te klubove, karte za takve utakmice biće jezivo skupe. Veliki klubovi žele u Superligu zbog dugova, to je poenta svega rekao je Stepanović.

- "Predsednik Francuske je blizak sa vlasnicima PSŽ- koji je veliki protivnik takve lige", objasnio je Ćurković zašto je prebogati francuski klub odbio poziv u ovakvu Ligu.

- "Ovo je klasičan primer amerikanizacije u sportu, slično kao u košarci , ovo je ogromno licemerje tih klubova, u doba pandemije, oni samo razmišljaju o novcu", objasnio je Avramović suštinu ideje Superlige Evrope.

Usijanje dana
foto: Kurir televzija

- "Nemcima je jedino stalo do navijača, zato i tako razmišljaju, mislim da je ovo proba da se vidi reakcija ljudi, tzv probni balon", rekao je Stepanović na pitanju kako Nemci reaguju na celu ovu zbrku i zašto su njihovi najveći klubovi odbili učešće u ovakvoj ligi.

- "Moji kontakti su prijateljski sa Čeferinom predsednikom UEFA, to je velika, ozbiljna organizacija", Postoji paradoks , male zemlje , daju velikim zemljama fudbalere, oni od nas uzimaju ono što je potrebno" objasnio je Ćurković upitan da li će UEFA reagovati.

01:44

Zoran Avramović

- "Ovo je možda početak velikog rata, fudbal najviše gubi", rekao je Zoran Avramović na pitanje ko najviše gubi u celoj priči.

- "To još uvek ne znači ništa. Ta ideja je stara, novac je glavni pokretač cele priče", rekao je Ivan Ćurković na pitanje šta sve ovo znači.

Fudbal više nikada neće biti isti, 18. april ostaće upamćen u istoriji ovog sporta zbog odluke najjačih klubova, 12 ekipa, da se odvoje od UEFA i da osnuju svoje takmičenje - Superligu Evrope.

Šta je motiv da se ovo uradi, da li je ideja nastala preko noći ili se ona dugo spremala, ko će profitirati, a ko izgubiti?

Usijanje dana
foto: Kurir televzija

Gosti:

Zoran Avramović, fudbalski ekspert Ivan Ćurković, bivši predsednik Partizana Dragoslav Stepanović, fudbalski trener u Nemačkoj preko skajpa

U emisiji ćemo emitovati ekskluzivnu video izjavu fudbalera Dragana Stojkovića Piksija o gašenju Lige šampiona.

Gledajte Usijanje dana od 19.20h.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track