DIJEGO SIMEONE PRESREĆAN: Atletiko ima budućnost!
Foto: Reuter

la liga

DIJEGO SIMEONE PRESREĆAN: Atletiko ima budućnost!

Fudbal -

Trener Atletiko Madrida Dijego Simeone rekao je da je srećan zbog osvajanja šampionske titule u Primeri i ocenio da taj fudbalski klub konstantno napreduje.

Atletiko je u subotu osvojio šampionsku titulu pošto je u poslednjem kolu Primere posle preokreta pobedio Valjadolid sa 2:1.

"Prva reakcija je bila smeh. To je došlo prirodno. Ne znam zašto, ali smejao sam se, samo sam počeo da se smejem", rekao je Simeone.

Atletiko je šampion Španije posle sedam godina. To je 11. titula kluba, a treća od 1996. kada je Simeone igrao za klub.

Atletiko je tokom sezone imao veliku bodovnu prednost nad Real Madridom i Barselonom, ali je lošijim rezultatima u završnici dozvolio protivnicima da se primaknu i bore za titulu.

Simeone je rekao da je ova titula deo uspešnog projekta i da se klub i dalje razvija i raste.

"U samoći pre utakmice, pomislio sam na vreme kada smo se oprostili od (Visente) Kalderona (stadion 2017), tada su me ljudi pitali da li ću nastaviti posao, a ja sam odgovorio potvrdno. Rekao sam da ću ostati jer verujem da ovaj klub ima budućnost. I nisam pogrešio. Klub ima budućnost", naveo je on.

Simeone je 2011. godine preuzeo klub i pomogao mu u osvajanju osam trofeja. On je sada najuspešniji trener u istoriji Atletika, pošto je prestigao Luisa Aragonesa koji ima sedam trofeja.

Simeone je sa Atletikom osvojio dve šampionske titule u Primeri, dve Lige Evropa, dva Super kupa Evrope, Kup kralja i Super kup Španije.

"Klub raste i može još da raste. Nadam se da ćemo mu u tome pomoći", dodao je 51-godišnji trener.

Simeone ima ugovor sa Atletikom do 2022. godine, a uprava kluba želi da se saradnja nastavi i posle toga.

"Ono što je važno je ono što su ekipa i klub uradili ove sezone i naravno, da konstantno napredujemo", dodao je Simeone.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track