BUDITE IDOLI DECI, A NE OTROV ZA MALE, NEUPRLJANE UMOVE: Gde će stići Srbija ako se NAJMLAĐI UGLEDAJU na FUDBALERE sa derbija?
Foto: Starsport

LEGLO NEMORALA

BUDITE IDOLI DECI, A NE OTROV ZA MALE, NEUPRLJANE UMOVE: Gde će stići Srbija ako se NAJMLAĐI UGLEDAJU na FUDBALERE sa derbija?

Fudbal -

Skidanje gaća, hvatanje za međunožje, bacanje medalje, psovke, nekultura, nemoral... to danas deci serviraju oni koji bi trebalo da im budu uzori i da ih uče istinskim vrednostima života

Prošao je derbi, ostala je gorčina. Ostalo je gađenje. Isplivali su primitivci, "moralne gromade". Isplivali.

Iskreno, već duži vremenski period strahujem za budućnost ove naše lepe zemlje. Za ono u šta će izrasti današnja dečurlija. Zašto? Mnogo je razloga, ali mi je, kao sportskom novinaru, prirodno najbliža ta tema. Meni su idoli bili neka gospoda, umerena u izjavama, neuzvišena u pobedi, pristojna u porazu. A deci danas?

01:40

KURIR IZA GOLA VEČITIH RIVALA NA DERBIJU: Sve ono što niste mogli da čujete u TV prenosu, bodrenje, SVAĐE, ČARKE, HAOS!

A njima se, jadna im majka, servira neki polusvet, primitivci, bahati momci puni kinte. Njima su idoli neki Gobeljići, koji skidaju šorts pred rivalom, neke Kange, koji se hvataju za međunožje u proslavi pobede, neke Sume, koji bacaju medalju Fudbalskog saveza Srbije (Srbije koja ih hrani), neki ostali, koji su sve samo ne primer kulture i ponašanja dostojnog odrasloj i zreloj osobi. Ponašanja nekog ko je idol dečurliji. Oni će da "siluju", da ".... mamu", da ovo i ono. I to sve u kamere da deca lepo vide kako se treba ponašati na sportskom borilištu. Kako biti vitez!

Zvezda, Partizan, večiti derbi, Kup, finale, Marakana
foto: Starsport

Da podvučemo crtu na ovaj tekst, a voleo bih da dočekam da je podvučemo i ispod svih gadosti kojima svedočimo i da ih gurnemo i zakopamo u prošlost. Da sportu vratimo smisao, da bude ono što su neki mudri ljudi zamislili. Dakle, da podvučemo crtu. Niti sam kompetentan, niti imam viziju kako izaći na kraj sa šundom, primitivizmom, nevaspitanjem i nemoralom koji nas okružuju, ali mi je jasno da je za to krajnje vreme prošlo poodavno. Postaje mi jasno i to da je sad možda kasno. Što bi rekao pokojni Đorđe Balašević: "Krivi smo mi što smo ih pustili."

Kurir sport/Gojko Filipović-komentar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track