NEVEROVATNA PRIČA O JUNAKU ČELSIJA: Nije imao klub, odustao je od fudbala i počeo da traži posao! SADA JE REKORDER LIGE ŠAMPIONA
Foto: Profimedia

život piše romane

NEVEROVATNA PRIČA O JUNAKU ČELSIJA: Nije imao klub, odustao je od fudbala i počeo da traži posao! SADA JE REKORDER LIGE ŠAMPIONA

Fudbal -

Fudbaleri Čelsija drugi put u istoriji postali su prvaci Evrope, pošto su u finalu Lige šampiona savladali favorizovani Mančester Siti rezultatom 1:0.

Jedan od junaka utakmice bio je fenomenalni senegalski golman Eduard Mendi.

Čuvar mreže Plavaca ispisao je istoriju najelitnijeg evropskog takmičenja. Sinoć je uspeo da sačuva mrežu i tako izjednači rekord Lige šampiona po broju utakmica bez primljenog gola. Utakmica protiv Sitija bila mu je deveta ove sezona na kojoj nije primio gol, pa je izjednačio rekord koji drže Santiago Kanjizarez i Kejlor Navas. Mendi je primio gol ove sezone samo od Rena u grupnoj fazi, Porta u četvrtfinalu i Realu u polufinalu LŠ.

Trofej i rekord proslavio je u majčinom zagrljaju.

Ovaj 29-godišnji Senegalac postao je prvi afrički golman koji je osvojio Ligu šampiona.

Međutim, njegov put do zvezda nije bio nimalo lak.

Pre sedam godina napustio je francuskog niželigaša AS Šerbur i godinu dana nije mogao da nađe klub. Rešio je da odustane od fudbala. Tražio je posao kako bi imao od čega da živi, pokušavao je da se zaposli u tržnim centrima, ali nije uspeo. Srećom, 2015. godine dobio je priliku u B ekipi Marseja. Tu su ga zapazili skauti Remsa i doveli ga godinu dana kasnije.

Eduard Mendi
foto: Profimedia

Njegova karijera je tada krenula uzlaznom putanjom. Do 2019. godine je branio za Rems, a onda je prešao u redove Rena. Nakon sjajne sezone u francuskom klubu dobio je ponudu od Čelsija i za 24 miliona evra je došao u slavni londonski klub.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track