Janković: Nastaviću na energiji koju je doneo Prosinečki

Promocija

Janković: Nastaviću na energiji koju je doneo Prosinečki

Fudbal -
Janković potpisao dvogodišnji ugovor

Novi trener fudbalera Crvene zvezde Aleksandar Janković, promovisan je, a u Medija centru "Marakane" su pored predstavnika medija nalaze i Goran Vasilijević i Vladica Popović.

""Mnogo je emocija trenutno u meni, neke je teško opisati, jer se posle četiri godine vraćam u Crvenu zvezdu. Sama činjenica da me je klub pozvao u ekstremno turbulentnom trenutku je velika satisfakcija za mene. Hvala čelnim ljudima Fudbalskog saveza Srbije, koji su mi izašli u susret. Da me je zvao neki drugi klub odbio bih, ali ja sam od osme godine na Marakani. Najlakše je bilo zahvaliti se na pozivu i biti zvezdaš iz kafića. Moj karakter mi to nije dozvolio i jedva čekam da počnem da radim", rekao je Janković na izuzetno posećenoj konferenciji za medije na Marakani.On se zahvalio prethodniku na klupi crveno-belih Prosinečkom i najavio da će nastaviti njegovim stopama."Dolazim posle čoveka koji je istinska vrednost i dragocenost Crvene zvezde. On je moj prijatelj više od 20 godina i spada u kategoriju ljudi za koje sam srećan što ih poznajem. Želim da budem naslednik njegove energije, entuzijazma i posvećenosti klubu. Njegov pristup treba da bude primer za sve zvezdaše. Hvala mu i na dobrom timu koji mi je ostavio", istakao je Janković.Prema njegovim rečima nijednog trenutka nije razmišljao o riziku koji nosi preuzimanje tima samo dva dana uoči meča sa Bordoom u kvalifikacijama za Ligu Evrope."Ako bih tako razmišljao, onda bih svoj lični interes stavljao iznad interesa Crvene zvezde. Ali, a ko Zvezda mene pozove da pomognem, da radim u klubu, onda nije bitno šta ja mislim. Rizik je sastavni deo posla, pogotovo u Crvenoj zvezdi gde se trener dokazuje iz nedelje u nedelju", rekao je Janković.Uz Jankovivća na Maraknu je stigao i njegov dugogodišnji asistent Predrag Katić, a prvi trening sa igračima odradiće večeras od 19 sati."Nema dovoljno vremena za pripremu meča sa Bordoom, ali svaki trener će vam uvek reći da vremena nije dovoljno, kao što studentu u pripemi ispita uvek nedostaje jedan dan. Očekujem da momci koji izađu na teren protiv Bordoa budu maksimalno posvećeni dresu Crvene zvezde, ali i da shvate značaj evropskih utakmica koji su stvarale prethodne slavne generacije", zaključio je Janković.

Janković je već vodio Crvenu zvezdu kada je preuzeo ekipu u novembru 2007. nakon odlaska Milorada Kosanovića. Tada je predvodio ekipu na 22 prvenstvene utakmice, posle čega je otišao u Lokeren. Nakon toga radio je u stručnom štabu naše "A" reprezentacije, pre nego što je preuzeo "orliće".

Lukić nije bio na promociji

Iako je najavljeno da će promociji trenera Aleksandra Jankovića prisustvovati i predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić, on se nije pojavio u Medija centru našeg najvećeg stadiona.

Lukić se nije oglašavao od momenta kada je bivši trener Robert Prosinečki podneo ostavku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track