AKO MOGU ZA KLUB, MOGU I ZA REPREZENTACIJU?! Orlovi u fantastičnoj formi pred ključne utakmice kvalifikacija za SP
Foto: Profimedia

AKO MOGU ZA KLUB, MOGU I ZA REPREZENTACIJU?! Orlovi u fantastičnoj formi pred ključne utakmice kvalifikacija za SP

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Srbije će početkom septembra igrati važne utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru, a naši fudbaleri su u fantastičnoj formi i već drugi vikend zaredom nižu golove i asistencije kao na traci!

U narednim mečevima bi mnogo toga moglo da bude odlučeno i deluje da oni stižu u odličnom trenutku za selektora Dragana Stojkovića.

Reprezentativci Srbije širom Evrope odlično su raspoloženi na startu sezone, za svoje klubove igraju na visokom nivou i često direktno utiču na promenu rezultata. Iako je rana faza sezone nezahvalan period za prognozu, deluje da će srpski fudbaleri doneti puno radosti navijačima klubova u kojima igraju.

Kao i uvek, u Italiji ima odlično raspoloženih Srba, među njima su Sergej Milinković-Savić (gol i asistencija protiv Empolija), Filip Đuričić (gol protiv Verone) i Darko Lazović (asistencija protiv Sasuola), dok je u Švedskoj Veljko Birmančević (gol protiv Degerforsa), debitant na spisku seniorske reprezentacije, nastavio da oduševljava.

Protiv Katara u Mađarskoj

"Orlovi" će najpre 1. septembra u Debrecinu odigrati prijateljsku utakmicu protiv reprezentacije Katara, koja je kao domaćin siguran učesnik Svetskog prvenstva, a formu održava proverama protiv ekipa iz grupe A. Zatim će Srbija 4. septembra u Beogradu ugostiti Luksemburg i na kraju ciklusa sledi gostovanje Republici Irskoj, taj meč je na programu 7. septembra.

U Španiji su svoje minute dobili Nemanja Maksimović i Stefan Mitrović (Hetafe) i Uroš Račić (Valensija), a na gol Sevilje je, uprkos podeljenom mišljenju navijača, stao Marko Dmitrović, koji je na debiju sačuvao mrežu.

Srbija, reprezentacija, trening
foto: @starsport

Strelac je još jednom bio i Aleksandar Mitrović i to u pobedi Fulama protiv Hala, a u ovom trenutku je najbitnije da dobre igre iz klubova naši fudbaleri prenesu u reprezentaciju. Do kraja kvalifikacija je ostalo još pet utakmica, a borba s Portugalom za prvo mesto u grupi od samog starta kvalifikacija je napeta (obe ekipe imaju sedam bodova posle tri kola), pa bi odličan rezultat Srbije bio ukoliko bi u septembru obezbedila šest bodova koji bi mogli da budu od ključnog značaja za konačan ishod u grupi A.

Kad pozove majka Srbija...

I pre početka novog ciklusa i prvog sudijskog zvižduka možemo da kažemo da je Srbija već ostvarila pobedu ili dve, i to diplomatske. Golman Mile Svilar, o čijoj sudbini se mnogo pričalo, prvi put je pozvan u reprezentaciju Srbije, a očekuje se da za U21 reprezentaciju u septembru zaigra Damjan Pavlović, fudbaler Standarda iz Liježa. Zanimljivo je da su obojica izabrali da igraju za Srbiju iako su prethodno nosili dres Belgije u mlađim kategorijama.

Kurir sport/Aleksandar Knežević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track