POBEDA NAPRETKA U SENCI INCIDENTA! Nesportsko ponašanje trenera Vojvodine: Đorđević mora da nauči da gubi!
Foto: FK Napredak

SUPERLIGA

POBEDA NAPRETKA U SENCI INCIDENTA! Nesportsko ponašanje trenera Vojvodine: Đorđević mora da nauči da gubi!

Fudbal -

Napredak je ostvario četvrtu uzastopnu pobedu na svom terenu, pa tako Kruševac postaje neosvojiva tvrđava za superligaše.

Od samog starta Čarapani su krenuli na sve ili ništa, pa su lale bile saterane u svoj ćošak. Spremo je u 9. minutu imao izglednu šansu, ali nije pogodio. U 12. minutu Vojvodina je kapitulirala. Akcija Čarapana je išla preko leve strane, odlično je opet prodirao Spremo, zavrnuo do kapitena Saše Marjanovića, koji je odmah šutirao ali su se lale odbranile, na odbitak je natrčao iskusni internacionalac a nova lasta u Čarapanskom jatu – Petar Kunić i mreža Novosađana se zatresla za 1:0.

Do 23. minuta svoje dobre šanse imali su Ognjen Mršič, Spremo i Krstić, ali lalinski bunker je bio neprobojan. Beležimo i šanse za Vojvodinu u 33, 36, 39. i 46 minutu, ali bez uspeha.

Napretkova dominacija iz prvog poluvremena je popustila na početku drugog dela utakmice, te su gosti imali šanse u 56. minutu, ali je Vasiljević bio na visini svoga zadatka. Zatim, usledile su i dobre akcije Čarapana u 63. i 73. minutu preko Stefana Jovanovića i bonusa Đorđa Jovanovića. Sve propušteno samo minut kasnije nadoknadio je Dejan Kerkez, koji se najbolje snašao u kaznenom prostoru Vojvodine i ubacio loptu iz neposredne blizine u nebranjenu mrežu.

U 82. minutu svoj šut je oprobao Milan Spremo, ali je Nikola Simić još bolje odbranio. Dva minuta kasnije najbolju šansu na utakmci upropastio je Marko Bačanin kada je sam izbio ispred golmana gostiju, ali je šutirao iznad prečke.

Milan Đuričić, šef struke Kruševljana, je izjavio da je njegov tim zasluženo pobedio i da napreduje iz utakmice u utakmicu. Svojim igračima je zamerio da još nisu postali pravi, igrani tim, ali je tendencija igre u dobrom pravcu i da će se sve uočene greške ispraviti u najskorije vreme.

Utakmica je bila fer i korektna, kojoj je doprineo i najbolji srpski sudija Srđan Joavanović, koji je sudio bez greške. Jedinu mrlju je ostavio trener gostiju Slavoljub Đorđević koji nije došao na pres konferenciju. Nekorektno i nesportski, nema šta.

Slavoljub Đorđević
foto: @starsport

Posle utakmice, incident ispred svlačionice. Ljut i razočaran posle poraza trener Vojvodine Slavoljub Đorđević se poneo krajnje nekorektno, odbio je da uzvrati na pozdrav Đumija, nije hteo da mu pruži ruku.

Trener Napretka Milan Đuričić postupio je na kraju džentlmenski, nije želeo da širi priču o incident, a za kolegu je imao poruku:

- Mora Đorđević da nauči da gubi, jer nije pobeda sve u fudbalu. Kada izgubi, red je da kolegi pruži ruku. U svakom slučaju, njemu i stručnom štabu, Vojvodini kao klubu, želim sve najbolje. A, što se tiče utakmice, smatram da smo sve vreme kontrolisali situaciju na terenu i zasluženo pobedili.

Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track