SERGEJ, DOKTORE Milinković-Savić piše istoriju! Ispred njega su još samo Stanković i Ljajić, iza ostali Mihajlović, Jugović...
Foto: EPA

SMS

SERGEJ, DOKTORE Milinković-Savić piše istoriju! Ispred njega su još samo Stanković i Ljajić, iza ostali Mihajlović, Jugović...

Fudbal -

Fantastičan dan za Sergeja, teško da je mogao bolje da prođe! Njegov Lacio je pobedio u velikom derbiju protiv Rome rezultatom 3:2, bio je strelac, a napredovao je na listi najboljih srpskih strelaca u Seriji A.

Pogotkom u 10. minutu utakmice šestog kola Milinković-Savić je prestigao Sinišu Mihajlovića i sada su ispred njega samo Adem Ljajić i Dejan Stanković.

Sergej je postigao 39. gol i to na tačno 200. utakmici u najjačem rangu italijanskog fudbala.

- Bila nam je potrebna pobeda u derbiju da bismo napredovali. Postigao sam mnogo važnih golova, ovo mi je treći u derbiju, pa ću i ubuduće pokušavati da budem strelac u ovakvim mečevima - rekao je Sergej posle utakmice.

Otkako je stigao u Lacio 2015. godine konstantno napreduje, a brzo je postao miljenik navijača plavog dela Rima i ključni igrač Lacija. Gotovo da nije bilo prelaznog roka u kojem ga italijanski mediji nisu selili u najjače evropske ekipe, međutim čelnici predvođeni Klaudiom Lotitom odoleli su svakom napadu na Sergeja.

Pobeda protiv najvećeg rivala stigla je u pravom momentu, Lacio je sezonu otvorio sa dve pobede, ali je potom u naredna tri meča osvojio tek dva boda, a trijumf protiv Vučice približio je nebesko plave vrhu tabele.

- Moramo da poboljšamo igru. Kada smo postizali gol ili dva na prethodnim mečevima, gubili smo glad, a drugi tim smo tako vraćali u igru. Moramo zaista da radimo na tome da držimo nivo igre tokom svih 90 minuta, da budemo dosledni do kraja - zaključio je Sergej Milinković-Savić.

Učinak Srba u Seriji A

Dejan Stanković: 368 utakmica, 51 gol, 39 asistencija

Adem Ljajić: 225 utakmica, 48 golova, 40 asistencija

Sergej Milinković-Savić: 200 utakmica, 39 golova, 31 asistencija

Siniša Mihajlović: 315 utakmica, 38 golova, 20 asistencija

Vladimir Jugović: 203 utakmice, 33 golova, 8 asistencija

Dušan Vlahović: 83 utakmica, 31 gol, 3 asistencije

Aleksandar Kolarov: 248 utakmica, 23 golova, 23 asistencija

*Podaci su sa sajta Transfermarkt

Kurir sport/A. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track