NEMANJA JOVIĆ BUDUĆNOST CRNO-BELIH: Preležao koronu, mora da bude odgovorniji, a očekuje se i pozitivan uticaj menadžera Lomića
Foto: @starsport

PARTIZANOV BISER

NEMANJA JOVIĆ BUDUĆNOST CRNO-BELIH: Preležao koronu, mora da bude odgovorniji, a očekuje se i pozitivan uticaj menadžera Lomića

Fudbal -

Najperspektivniji fudbaler vicešampiona Srbije ima ugovor sa Partizanom do 2025. godine, a u klubu iz Humske ulice očekuju da njegova karijera i dalje ide uzlaznom linijom, pogotovo jer je odigrao i dve utakmice za Orlove na letnjoj turneji u Japanu

Najtalentovaniji fudbaler Partizana Nemanja Jović (19), vratio se na teren posle problema sa virusom korona, na koji je bio pozitivan, zbog čega nije bio u konkurenciji za derbi meč UEFA Lige konferencije u Beogradu protiv belgijskog Genta, koji je Partizan izgubio sa 1:0. Doduše, Jović je neposredno pred okršaj sa Gentom već preležao koronu, ali po savetu lekara iz preventivnih razloga nije bio u konkurenciji za tu utakmicu.

Levokrilni napadač je rođen 8. avgusta 2002. godine u Zvorniku u Republici Srpskoj, a nastupao je za reprezentaciju Bosne i Hercegovine do 17 godina. Potom je igrao za mlađe selekcije Srbije, a zabeležio je i dva nastupa za Orlove na letnjoj turneji u Japanu, gde mu je selektor Dragan stojkovoić Piksi dao šansu na mečevima protiv Jamajke i Japana.

Na teren se vratio u nedelju, na gostovanjuu u bačkoj Topoli protiv TSC-a koje je Partizan rešio u svoju kporist sa 3:1. Jović je na terenu proveo nešto više od četvrt časa igre, zamenivši junaka utakmice i dvostrukog strelca Nikolu Terzića, takođe izuzetno talentovanog ofanzivnog vezistu crno-belih.

Aleksandar Stanojević, vakcinacija, imunizacija, Partizan
foto: FK Partizan

Trener Aleksandar Stanojević nije bio nimalo blagonaklon prema Joviću, poslednjem fudbaleru u Partizanu koji je preležao virus Kovid-19, dok je pre njegfa bio zaražen Siniša Saničanin.

Jović je sam sebe izbacio iz ekipe i sam sebe mora da vrati. Sam je kriv što se razboleo. Svako mora da vodi računa o sebi i timu, sad nek’ se bori za povratak – poručio je Aleksandar Stanojević.

Aleksandar Stanojević
foto: FK Partizan

Nemanja Jović je trenutno najperspektivniji fudbaler vicešampiona Srbije, sa kojim ima potpisan ugovor do 2025. godine. Otuda, u Partizanu očekuju veliku profesionalnost i pre svega odgovornost od svog fudbalskog dragulja. Menadžer mlađanog Jovića je bivši fudbaler Partizana marko Lomić, koji je kao prijatelj kluba sa crno-belima bio na Kipru na gostovanju protiv Anortozisa. Od Lomića, koji dobra zna šta sve znači dres Partizana, takođe se očekuje da maksimalno pozitivno utiče na Jovića, kako bi njegova karijera nastavila da ide uzlaznom linijom.

Kurir sport/ L. Delić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track