REAL SA JOVIĆEM ZA ISTORIJU, GRUJIĆ ŠOKIRAO ZLATANA: Madriđani postigli 1001. gol, Marko asistencijom u Milanu zadivio svet VIDEO
Foto: EPA-EFE/Kiko Huesca

četvrto kolo

REAL SA JOVIĆEM ZA ISTORIJU, GRUJIĆ ŠOKIRAO ZLATANA: Madriđani postigli 1001. gol, Marko asistencijom u Milanu zadivio svet VIDEO

Fudbal -

Odigrame su prve dve utakmice drugog dana četvrtog gola fudbalske Lige šampiona.

Real Madrid je u meču koji će ući u anale savladao Šahtjor 2:1, dok je Milan remizirao sa Portom (1:1) čijem golu je prethodila sjajna asistencija Marka Grujića kao Dijazu.

Benzema je u 14. minutu doveo Real u vodstvo. Golman je dodao loptu Marlonu, koji je poklonio loptu Vinisijusu, a ovaj dodao do Benzeme za 1:0 i 1000. gol za Real Madrid u Ligi šampiona.

Patrik je imao ozbiljnu priliku da postigne gol za goste, međutim pogodio je stativu.

Šahtjor je uspeo da stigne do gola. Fernando se ispravio za promašaj. Ubacio se iz drugog plana i zbunio Alabu, koji nije imao kud.

Posle sat vremena igre, ponovo Benzema. Ušao je u sredinu kaznenog prostora i ponovo dobio loptu od Vinisijusa za novo vodstvo “kraljevića”.

Luka Jović je dobio šansu u 78. minutu kada je zamenio dvostrukog strelca Karima Benzemu.

Real je prvi sa devet bodova, a Šahtjor ubedljivo poslednji sa jednim bodom. Od 21 sat igra se drugi duel ove grupe u okviru kog Šerif dočekuje Inter.

Fudbaleri Milana i Porta odigrali su nerešeno 1:1 (0:1)

Porto je poveo u 6. minutu. Marko Grujić je bio uporan u nameri da otme loptu Ismaelu Benaseru. Marokanac je kiksnuo, a srpski vezista je odneo loptu i asistirao Luisu Dijazu za egzekuciju Kolumbijca.

Milan je stigao do izjednačenja nakon što je loptu u sopstvenu mrežu smestio Šansel Mbemba nakon pokušaja Kalulua.

Porto sada ima pet bodova i može biti mnogo zadovoljniji od Milana koji je osvojio prvi bod u Ligi šampiona.

Drugo poluvreme

90+4. minut - Gotovo je i u Milanu

90+4. minut - Završen je meč u Madridu

U Madridu je u toku nadoknada vremena, a u Milanu do nje ima još nekoliko minuta

79. minut - Luka Jović je u dresu Reala zamnenio Karima Benzemu

61. minut - Kalulu vraća nadu Milanu

61. miunut - Benzema donosi novu prednost Realu

53. minut - U Madridu se uveliko igra, dok su igrači tek izašli na San Siru, gde početak drugog poluvremena kasni

46. minut - Utakmice su nastavljene

Drugo poluvreme

45+2. minut- Završena su prva poluvremena

39. minut - Šok u Madridu Fernando je doneo izjednačenje Šahtjoru

14. minut - Benzema kažnjava veliku grešku odbrane Ukrajinaca i dovodi Real u vođstvo. Ovo je 1.000 gol reala u najkvalitetnijem nadmetanju i po tome su ispred svih.

6. minut - Porto vodi u Milanu! Strelac je Luis Diaz, a asistent Marko Grujić

1. minut - Utakmice su počele

Tok mečeva

Madriđani nisu pobedili kod kuće prethodna tri meča. Krajem septembra igrali su bez golova sa Viljarealom u Primeri, potom su od Šerifa (1:2) izgubili u Ligi šampiona, da bi prošle nedelje remizirali sa Osasunom (0:0). Ipak, ima razloga za optimizam jer su poslednje tri od četiri utakmice rešili u svoju korist. Nedavno su golovima Vinisijusa Žuniora savladali Elče (2:1), da bi u “El Klasiku“ istim rezultatom pobedili Barselonu. Pre dve nedelje su u Ukrajini “petardom“ deklasirali današnjeg protivnika.

Pored Benzeme, odlične partije ove sezone pruža i mladi Vinisijus. Talentovani Brazilac je u odličnoj formi, na 14 utakmica u svim takmičenjima upisao je pet asistencija i devet golova, od kojih su dva došla iz duela sa Šahtjorom, koji se u elitnom takmičenju nalazi u nezavidnoj situaciji, pošto je u prva tri kola osvojio sam bod i to iz duela sa Interom na svom terenu (0:0). Još uvek nisu postigli gol u Ligi šampiona i u slučaju poraza u prestonici Španije, šanse da prođu grupu su svedene na minimum. Posle poraza od Reala (0:5), vezali su tri pobede. Prvo su u gostima savladali Vorsklu (2:0), potom Černomorec u Kupu (3:0), da bi prošlog vikenda pobedili Desnu (4:1). “Rudari“ su prošle godine u dva navrata iznenadili španskog velikana. Prvo u Madridu (3:2), a potom i u revanšu kod kuće (2:0). Tete, Solomon i Fernando čine okosnicu vicešampionskog tima Ukrajine, ali se ove sezone nisu istakli u Ligi šampiona.

Porto dolazi u Milano kao lider domaćeg šampionata, nakon što je prošlog vikenda u gradskom derbiju ubedljivo savladao Boavistu sa 4:1 i tako preuzeo čelo tabele od Benfike. Ovo će biti njihovo prvo gostovanje na “San Siru“ u ovom veku, još od sezone 96/97, kada su u utakmici grupne faze Lige šampiona savladali današnje rivale 3:2. Milan igra sjajno na domaćoj sceni, nalazi se na deobi prvog mesta Serije A sa Napolijem, ali su u elitnom takmičenju zakovani za dno grupe B. Izgubili su sve tri utakmice do sada. U prva dva kola su ispustili vođstva protiv Liverpula (3:2) i Atletiko Madrida (2:1), da bi u prošlom kolu minimalnim rezultatom izgubili u Portu. Ovo će biti njihov peti duel na evrosceni, oba tima imaju po dva trijumfa.

Grupa A

21:00: Mančester siti - Klub Briž

21:00: Lajpcig - Pari sen Žermen

Grupa B

18:45 Milan - Porto 1:1

21:00: Liverpul - Atletiko Madrid

Grupa C

21:00: Borusija Dortmund - Ajaks

21:00: Sporting - Bešiktaš

Grupa D

18:45: Real Madrid - Šahtjor 2:1

21:00: Šerif - Inter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track