VELIKA FUDBALSKA TAJNA OTKRIVENA: Velikanima se zavrtelo u glavi od cifre koliko vredi Haland, Bajern odmah odustao!
Foto: Profimedia

Paprena suma novca

VELIKA FUDBALSKA TAJNA OTKRIVENA: Velikanima se zavrtelo u glavi od cifre koliko vredi Haland, Bajern odmah odustao!

Fudbal -

Norveški napadač Erling Braut Haland (21) je svakako jedan od najboljih i najtraženijih napadača sveta, a sve su prilike da Dortmund ipak neće moći da ga zadrži i naredne sezone

Očekuje se da na leto jedan od bogatih klubova dovede Halanda, a sa svakim postignutim pogotkom u dresu "milionera" cena mu raste. Iako trenutno povređen, Haland je čak 13 puta tresao mrežu protivnika na svega deset utakmica, a sada je i poznata suma koji bi potencijalni kupci morali da izdvoje za Norvežanina.

Nemački menadžer Volker Štrut, koji zastupa Tonija Krosa i Tima Vernera, objasnio je da je prosto nemoguće da ga plate samo 80 miliona koliko nezvanično iznosi njegova klauzula idućeg leta.

- Očekuje se da će Halandov transfer biti narednog leta, ali klub koji želi da ga dovede uz tu odštetu će morati da plati još provizije agentu i platu za ugovor koji će otprilike biti na pet godina. Sve to će koštati između 250 i 300 miliona evra, izjavio je Štrut i ostavio sve u šoku zbog enormno velike svote novca.

Borusija Dortmund, Erling Haland
foto: Profimedia

- Toliko Haland trenutno vredi, dodao je agent.

Poznato je da se o Halandovoj karijeri brine Mino Rajola koji će dobro naplatiti taj transfer, a ni norveški fudbaler ne želi da igra za malo novca i zahteva ogromnu platu, jednu od najvećih u istoriji svetskog fudbala.

Iz dalje priče je isključen Bajern, pa preostaju jedino Mančester junajted, Mančester siti i PSŽ.

- Čak i da Bajern ima taj novac oni neće ni pokušati da dovedu Halanda. U Nemačkoj bi izazvali veliko ogorčenje da jednom igraču daju godišnju platu od 50 miliona evra, pojasnio je Štrut.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja