ARSENAL JE GLOBALNI BREND, NIJE NA PRODAJU! Odbijena FANTASTIČNA ponuda kupca iz Švedske: Podržale ga LEGENDE kluba!
Foto: EPA-EFE/Rui Vieira

PREMIJER LIGA

ARSENAL JE GLOBALNI BREND, NIJE NA PRODAJU! Odbijena FANTASTIČNA ponuda kupca iz Švedske: Podržale ga LEGENDE kluba!

Fudbal -

Džoš Kronke, sin vlasnika "tobdžija" Stena Kronkea, rekao da mlade igrače sa pravim mentalitetom treba pustiti da rastu i šire talenat u ekipi

Vlasnik kompanije Spotifaj, švedski preduzetnik Danijel Ek u maju je poslao ponudu od čak 1,8 milijardi funti za kupovinu Arsenala, a njega su podržale legende kluba Tijeri Anri, Patrik Vijera i Denis Bergkamp. Međutim, najveći deoničar i vlasnik "tobdžija" Sten Kronke, glatko je odbio ponudu!

Tijeri Anri
foto: Printskrin

- Stalno dobijamo ponude, od različitih zainteresovanih strana širom sveta i to govori o snazi Arsenala. To je divna institucija, fudbalski klub Arsenal je globalni brend i moj odgovor na sve to je da klub nije na prodaju, mi tek počinjemo. Mi smo vlasnici kluba od 2018. godine. Imamo mladog trenera, mladu ekipu i crtamo naš put - rekao je Džoš Kronke za "Skaj".

Džoš Kronke, sin vlasnika Stena Kronkea, izjavio je da njihova kompanija u SAD radi prema određenom modelu koji se primenjuje i u Arsenalu u poslednje tri godine, a to su "mladi igrači sa pravim mentalitetom koje treba pustiti da rastu i šire talenat u ekipi".

- To na kraju preraste u nešto posebno. Moć kontinuiteta iza kulisa i ljudi koji rade zajedno su potcenjeni aspekt profesionalnog sporta. Uz snagu kontinuiteta i omogućavanje ovoj grupi da se zajedno razvija, ovom klubu predstoje posebna vremena - naveo je Kronke.

Arsenal
foto: EPA- EFE

Iako je mnogo trošio u letnjim prelaznim rokovima, Arsenal je poslednjih godina daleko od glavnih konkurenata, nakon što je u poslednje dve sezone zauzimao osmo mesto u Premijer ligi. To je mnogo lošiji rezultat otkako je klub napustio trener Arsen Venger, koji je 20 godina uzastopno predvodio Arsenal do plasmana medju četiri najbolje ekipe u Engleskoj.

- Navijači Arsenala bi trebalo da očekuju najbolje. To su očekivali kroz istoriju i to uopšte ne bi trebalo da se menja. Moramo li ponovo da razmislimo kako da dostignemo te ciljeve? Apsolutno. Ovog leta nismo obarali rekorde u transferima, ali je neto potrošnja bila zaista velika. Imali smo mnogo oblasti na terenu kojima smo morali da se pozabavimo, ali smo morali i psihički da ojačamo - zaključio je Džoš Kronke.

Rat u severnom Londonu za Vlahovića

Prema pisanju najtrižanijeg britanskog tabloida "San" u severnom Londonu se trenutno vodi pravi rat, ali ne na fudbalskom terenu između Arsenala i Totenhema, već oko reprezentativca Srbije i golgetera Fiorentine Dušana Vlahovića. Predstavnici Fiorentine, izvršni direktor Džo Barone i klupski operativac Danijele Prade, ove nedelje su na sastanku u Londonu postigli načelan dogovor sa Arsenalom oko obeštećenja u iznosu od 68 miliona funti (80 miliona evra).

Međutim, dok se još čeka izjašnjavanje Vlahovića i njegovih agenata u koje ima ogromno poverenje, a menadžer Arsenala Mikel Arteta želi da ga dovede već u januaru, ni Totenhem nipošto ne odustaje od jednog od najboljih mladih napadača Novi menadžer "pevaca" Italijan Antonio Konte poručio je predsedniku kluba Danijelu Leviju da mu je upravo Vlahović prva i najveća želja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track