ARSENAL HOĆE VLAHOVIĆA VEĆ U JANUARU! Tobdžije ne žale NOVAC, čeka se još samo Dušan!
Foto: Profimedia

transfer decenije

ARSENAL HOĆE VLAHOVIĆA VEĆ U JANUARU! Tobdžije ne žale NOVAC, čeka se još samo Dušan!

Fudbal -

Kristijan Vijeri izjavio da je srpski reprezentativac najbolji mladi napadač u Evropi posle Halanda i da će sledeće sezone lako dati 20 golova

U "ostrvskim tabloidima" glavna tema je i dalje Dušan Vlahović, golgeter Fiorentine i reprezentativac Srbije, a "Daily Express" u novom članku piše da menadžer Arsenala, Španac Mikel Arteta želi što pre da ga dovede, po mogućnosti već u zimskom prelaznom roku, nakon što je pao dogovor između predstavnika dva kluba u Londonu o visini obeštećenja od 68 miliona funti (80 miliona evra).

Navodi se da su dvojica napadača "tobdžija", Aleksander Lakazet i Pjer Emerik Obamejang već u tridesetim godinama, pa bi dolazak Vlahovića bio pravo osveženje za fudbalskog velikana iz severnog Londona. Izvršni direktor Fiorentine Džo Barone i operativac kluba Danijele Prade, po nalogu predsednika "ljubičastih" Roka Komisa, načelno su ove nedelje postigli dogovor sa predstavnicima Arsenala na sastanku u prestonici Ujedinjenog kraljevstva, pa se čeka još samo izjašnjavanje Dušana Vlahovića.

Arsenal
foto: Profimedia

Prema Forbsovoj listi, Komiso je među 500 najbogatijih ljudi u SAD, a najveći deoničar i vlasnik Arsenala je Sten Krenke, milijarder iz Amerike, pa neki čak u mogućem transferu Vlahovića iz Firence u London vide i "američku vezu", i to iz Vlahovićevog okruženja, pa otuda možda i malo veća doza opreza kod srpskog reprezentativca i pogotovo njegovih agenata. Prethodno je sve bilo dogovoreno i sa madridskim Atletikom za 70 miliona evra, ali kako tada nije bilo pristanka Vlahovića, od selidbe u glavni grad Španije naposletku nije bilo ništa.

Arsenal trenutno vodi u trci za dragoceni potpis Dušana Vlahovića, koga silno želi i novi menadžer najljućeg gradskog rivala Totenhema, Italijan Antonio Konte. Englezi prenose i izjavu legendarnog italijanskog napadača i zvezde Fiorentine Kristijana Vijerija, koji je za najuticajniji sportski dnevnik na Apeninskom poluostrvu "Gazetu delo sport" izjavio da je Dušan Vlahović najbolji mladi napadač u Evropi posle Norvežanina Erlinga Halanda.

- Vlahović je, nakon Halanda, najbolji napadač Evrope za svoje godine. On je vrhunski napadač i lako će dati 20 golova sledeće sezone - rekao je Vijeri.

Dušan Vlahović
foto: Profimedia

Najveća podrška od kapitena Fiorentine Biragija

U poslednje vreme Dušan Vlahović u Firenci ima najveću podršku od kapitena Fiorentine Kristijana Biragija, i to u veoma teškom periodu kada je praktično "u ratu" sa navijačima koji nikako ne mogu da pređu preko toga što nije hteo da produži ugovor sa Violom, iako je imao ponudu da bude najplaćeniji igrač u istoriji kluba.

- Trojica najboljih napadača u Evropi su Levandovski, Haland i Vlahović - izjavio je za italijanske medije iskusni odbrambeni fudbaler Fiorentine Biragi.

Kurir sport/ L. Delić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track