NEMA KRAJA MUKAMA ZA AZURE: Manćini u problemima zbog povreda igrača pred odlučujući meč u kvalifikacijama!
Foto: Foto: Reuters

KATAR 2022

NEMA KRAJA MUKAMA ZA AZURE: Manćini u problemima zbog povreda igrača pred odlučujući meč u kvalifikacijama!

Fudbal -

Selektor reprezentacije Italije Roberto Manćini neće moći da računa na još trojicu fudbalera u odlučujućoj utakmici u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo protiv Severne Irske.

Zbog povreda u ekipi neće biti Alesandra Bastonija i Davidea Kalabrije, dok je Kristijano Biragi iz privatnih razloga napustio ekipu.

Mančini je zbog toga u tim naknadno pozvao odbrambenog igrača Atalante Davidea Zapakostu.

Početkom nedelje četvorica igrača napustila su ekipu zbog povreda, kapiten Djordjo Kjelini, Ćiro Imobile, Nikolo Zaniolo i Lorenco Pelegrini.

Aktuelni evropski šampion Italija otežala je sebi situaciju u grupi, pošto je sinoć odigrala nerešeno 1:1 protiv Švajcarske.

iTALIJA
foto: Profimedia

Na tabeli Grupe C Italija i Švajcarska imaju po 15 bodova, a "azuri" su prvi zbog bolje gol razlike. U slučaju istog broja bodova, iste gol-razlike i istog broja postignutih golova, prva će biti Švajcarska, pošto je sa Italijom na svom terenu odigrala 0:0, a u Rimu 1:1.

Utakmice poslednjeg kola Grupe C igraju se u ponedeljak, Italija će u Belfastu od 20.45 igrati protiv Severne Irske, a Švajcarska u isto vreme u Lucernu protiv Bugarske.

Pobednici grupa plasiraće se direktno na Svetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru, a drugoplasirane ekipe i dve ekipe iz Lige nacija igraće u martu u baražu.

Italija nije uspela da se plasira na poslednje Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, pošto je u baražu izgubila od Švedske.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track