ENGLESKI MESI, A IGRA U 7. LIGI! Najveći talenat Mančester junajteda, OVO ga je uništilo, hteo da odustane... Evo šta se desilo!
Foto: Printscreen

Velika nada

ENGLESKI MESI, A IGRA U 7. LIGI! Najveći talenat Mančester junajteda, OVO ga je uništilo, hteo da odustane... Evo šta se desilo!

Fudbal -

Mladi fudbaler Kalum Gribin (22) od velikog fudbalskog talenta do sedme lige u Engleskoj stigao za svega par godina

Od Kaluma Gribina očekivalo se da će biti sledeća velika zvezda engleskog fudbala. Mančester junajted skautirao ga je još kao dečaka jer je bio lokalni momak iz Salforda.

Klupske legende bile su oduševljene onime što je prikazivao na terenu, a on je bio presrećan što može da igra za veliki klub. Od samog početka igrao je sa nekoliko godina starijim dečacima.

Sa samo 16 godina igrao je za ekipu do 21 godine, Niki Bat ga je redovno stavljao u tim za omladinsku Ligu šampiona, a mnogi su u Engleskoj mislili da će imati slavnu karijeru poput Rajana Gigsa. Međutim, i te kako su pogrešili u procenama.

Sada, sa 22 godine, pokušava da se vrati fudbalu kroz igranje i to u sedmom rangu.

Nedavno je potpisao za Redklif, mali tim koji se takmiči u sedmoj ligi i koji nije ni blizu onoga što su mnogi prognozirali "engleskom Mesiju".

Kalum Gribin
foto: Printscreen

Mnogi su ga videli i kao najvećeg talenta Junajtedove škole, ali se 2019. godine preselio u Šefild. Potpisao je upravo za Šefild junajted kao slobodan igrač, nakon što mu je prvi ugovor sa timom sa Old Traforda istekao, dok ni tamo ne cvetaju baš ruže.

Još pre nego što je kročio u seniorske vode, talenat Kaluma Gribina je počeo polako da bledi. Nedostajalo je pomalo, a on je zbog toga postajao sve nesigurniji. Plus, na sve to su došle i povrede, dok je igrao za niželigaški Berou, pa je Gribin razmišljao da zauvek napusti fudbal.

Momak koji je za reprezentacije do 16 i 17 godina imao ukupno deset nastupa bio je vrlo blizu da odustane od svega. Premišljao se, napravio pauzu, ali ipak odlučio da se vrati i igraće ponovo. Ali, ovog puta, nekada velika nada engleskog fudbala moraće da krene praktično od samog početka. Međutim, nikad nije kasno, a ovaj fudbaler u decembru tek puni 23 godine.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track