PORTO UNAJMIO NAJSKUPLJEG VRAČA, A PLATA OVOG "VIDOVNJAKA" RAZBESNELA NAVIJAČE: Benfika na isti način došla do titule!
Foto: Printskrin

LUDNICA U PORTUGALU

PORTO UNAJMIO NAJSKUPLJEG VRAČA, A PLATA OVOG "VIDOVNJAKA" RAZBESNELA NAVIJAČE: Benfika na isti način došla do titule!

Fudbal -

predsednik Porta Horhe Nuno Pinto da Kosta, unajmio je "doktora" Madalena Arosa koji je baš tako i registrovan u klubu u stručnom štabu, sa zadatkom da proriče i predviđa budućnost

Na šta su sve pojedini fudbalski klubovi spremni u nadi da pobeđuju i osvajaju trofeje, možda je najbolji primer portugalski velikan Porto, dvostruki prvak Evrope, koji je, prema navodima tamošnjih medija, unajmio nikog drugog do vrača?! I to ne bilo kojeg vrača, već onog najboljeg, najskupljeg.

Naime, predsednik Porta Horhe Nuno Pinto da Kosta, unajmio je "doktora" Madalena Arosa koji je baš tako i registrovan u klubu u stručnom štabu - kao doktor, a plata ovog "vidovnjaka" je ono što je dovelo do nemira među navijačima.

Predsednik kluba je dogovorio saradnju sa Arosom na osnovu koje će ovaj zarađivati 13.000 evra mesečno, odnosno 150.000 evra po godini ugovora. Zauzvrat, predviđaće budućnost, proricati i raditi sve ono što je u "opisu posla" svakog vrača. A sve zarad jednog cilja - da Porto osvoji titulu, pišu strani mediji.

Porto
foto: Printscreen

Ova vest je, rekosmo, ponajviše uznemirila pristalice kluba sa Dragaoa jer je upravo Porto nedavno sankcionisan od strane UEFA zbog kršenja finansijskog fer-pleja, pa otud i gnev navijača zbog rasipanja novca za usluge čoveka koji baš i nema neke veze sa fudbalom.

Prema navodima portugalskih glasila, Aroso je dobro poznat po svojim vidovnjačkim "veštinama", kažu da sjajno prognozira rezultate utakmica i navodno je još letos angažovan da pomogne ekipi koju vodi Serđo Konseisao.

Ekipa Porta je trenutno lider prvenstva tek zbog bolje gol razlike naspram aktuelnog prvaka Sportinga, dok je Benfika treća sa četiri boda manje.

Zanimljivo, ovo nije prvi ovakav slučaj nekog od portugalskih klubova, jer je Benfika 2017. godine angažovala izvesnog Doktora Armanda Nagu iz Gvineje Bisaoa da "vradžbinama" doprinese tituli lisabonskih Orlova - koju su ovi tada i osvojili. Tada su iz tabora Porta stigle optužbe na račun Benfike upravo zbog kontroverzne saradnje sa pomenutim afričkim vračem.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track