KAKVA LUDNICA NA ENFILDU: Liverpul dao gol u nadoknadi, pa prošao na penale! Čelsi bolji od Brentforda, Totenhem od Vest Hema
Foto: Profimedia

liga kup

KAKVA LUDNICA NA ENFILDU: Liverpul dao gol u nadoknadi, pa prošao na penale! Čelsi bolji od Brentforda, Totenhem od Vest Hema

Fudbal -

Fudbaleri Liverpula plasirali su se u polufinale Liga kupa pošto su večeras eliminisali ekipu Lestera posle boljeg izvođenja penala.

Regularni deo igre okončan je rezultatom 3:3, pa je u penal seriji presudio promašaj Rajana Bertranda.

Jirgen Klop je na teren poslao gotovo čitavu drugu postavu i to ga je umalo koštalo eliminacije iz takmičenja. U prvih 11 od standardnih igrača našli su se samo Roberto Firmino i kapiten Džordan Henderson.

Prvi do vođstva stigli su gosti, već u devetom minutu, kada je pogodio Džejmi Vardi. Isti igrač je samo četiri minuta kasnije povisio na 2:0, da bi u 19. Liverpul u igru vratio Okslejd-Čemberlen. Mreža Liverpula se zatresla još jednom do pauze, pošto se u strelce, u 33. minutu, upisao i Džejms Medison.

Klop je u nastavku napravio nekoliko izmena, u igru je ušao Diogo Žota, koji je postigao gol u 68. minutu, da bi u dubokoj sudijskoj nadoknadi Minamino pogodio i sprečio eliminaciju svog tima.

Nakon penala, "redsi" su ostvarili pobedu i pridružili se Čelsiju, Arsenalu i Totenhemu u polufinalu.

Fudbaleri Čelsija plasirali su se večeras u polufinale engleskog Liga kupa, nakon što su u gostima pobedili Brentford sa 2:0.Čelsi je do pobede stigao autogolom Pontusa Jansona u 80. i golom iz penala Žoržinja u 85. minutu.

U polufinale se plasirao i Totenhem pobedivši kao domaćin Vest Hem sa 2:1.

Strelci za Totenhem bili su Stiven Bergvajn u 29. i Lukas Moura u 34. minutu, dok je gol za Vest Hem postigao Džerod Bouen u 32. minutu.

Četvrti polufinalista je Arsenal koji je juče kao domaćin ubedljivo pobedio Sanderlend sa 5:1.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track