BURA U ČELSIJU ZBOG LUKAKUA: Napadač plaćen 115 miliona evra seli se na tribine, žalio se da nije zadovoljan na Stamford bridžu!
Foto: Profimedia

SPORNI INTERVJU

BURA U ČELSIJU ZBOG LUKAKUA: Napadač plaćen 115 miliona evra seli se na tribine, žalio se da nije zadovoljan na Stamford bridžu!

Fudbal -

Trener prvaka Evrope, nemački stručnjak Tomas Tuhel, pred derbi protiv Liverpula izjavo da mu se ni malo nije dopao intervju reprezentativca Belgije

Trener fudbalera Čelsija Tomas Tuhel pred odlukom je da svog napadača Romelua Lukakua ne uvrsti u sastav za utakmicu protiv Liverpula. Nakon intervjua belgijskog reprezentativca, u kom je rekao da nije zadovoljan na Stamford bridžu, mogla bi da usledi kazna u vidu izostavljanja iz protokola za veliki derbi protiv ''redsa''.

- Fizički sam dobro. Ali nisam zadovoljan situacijom u Čelsiju. Tuhel je odlučio da igra s drugim sastavom. Neću da odustanem, biću profesionalac. Nisam zadovoljan situacijom, ali sam profesionalac i sada ne mogu da ostanem - rekao je belgijski centarfor u intervjuu za italijanski ''Skaj''.

Tomas Tuhel
foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Svoje nezadovoljstvo povodom izgovorenih reči Lukakua nije skrivao ni nemački stručnjak, koji je na konferenciji za medije pred meč sa Liverpulom rekao da mu se uopšte ne dopada izjava 28-godišnjeg napadača.

- Da budemo otvoreni do kraja, ne sviđa nam se Lukakuov intervjuu. Meni posebno, jer je digao galamu bez potrebe. Potrebno nam je mirno okruženje, fokus, a ovako nešto nam ne pomaže - rekao je Tuhel.

Intervju oko kog se digla velika prašina možda bi mogao da košta napadača plaćenog 115 miliona evra i na duže staze, ali verovatnije je da će Belgijanac biti kažnjen izostankom iz sastava protiv Liverpula, odnosno posmatranjem meča sa tribina ''Stamford Bridža''.

Čelsi u derbi ulazi sa bodom više, ali i utakmicom više u odnosu na Liverpul. Obe ekipe imaće imperativ pobede, jer se Mančester siti odlepio na prvom mestu sa 11 bodova više od londonskog tima, odnosno 12 više od 'Liverpula koji na megdan u London izlazi bez trenera Jirgena Klopa, koji je u izolaciji zbog virusa korona.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track