Erikson: Džerard mora da ode iz Liverpula

Erikson: Džerard mora da ode iz Liverpula

Fudbal -
Erikson je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri vodio Geteborg, Benfiku, Romu, Fiorentinu, Sampdoriju, Mančester Siti i Lester, a bio je selektor nacionalnih timova Meksika i Obale Slonovače

LONDON - Bivši selektor fudbalske reprezentacije Engeleske Šveđanin Sven Goran Erikson izjavio je danas da Stiven DŽerard mora da napusti Liverpul, ukoliko želi da osvoji titulu Premijer lige.

"Možda bi trebalo da promeni klub ukoliko želi titulu. DŽerard je glavni igrač Liverpula, osvojio je Ligu šampiona, FA kup, Super kup i Liga kup. Pitanje je da li će ikada osvojiti prvenstvo. Kako sada stvari stoje, nikad", rekao je Erikson za "San".

On je dodao da bi mnoge stvari u klubu trebalo da se izmene pa da se Liverpul vrati na staze stare slave.

"Vlasnici moraju da ulože više novca i kupe prave igrače. Endi Kerol i Stjuart Dauning su dovedeni kao skupa pojačanja, ali nisu imali uspeha. Kada pogledam njihov tim, vidim samo tri vrhunska igrača - Džerarda, Reinu i Suareza. Jedan klub kao što je Liverpul ne sme da izgubi od Vest Bromvič Albiona sa 3:0. To je nedopustivo", objasnio je Erikson.

Švedski trener je prvi strani selektor na klupi Engleske sa kojom je učestvovao na dva Svetska prvenstva 2002. i 2006. godine i oba puta je dolazio do četvrtfinala.

Pažnju fudbalske javnosti skrenuo između 1997. i 2000. godine kada je sa Laciom osvojio šest trofeja, uključujući i prvenstvo Italije, Kup evropskih kupova i dva domaća kupa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track