JUNAK PENAL-SERIJE GOLMAN KOJI NIKADA U KARIJERI PRE TOGA NIJE ODBRANIO PENAL! Bruka "crvenih đavola" i Kristijana Ronalda!
Foto: Profimedia

FA KUP

JUNAK PENAL-SERIJE GOLMAN KOJI NIKADA U KARIJERI PRE TOGA NIJE ODBRANIO PENAL! Bruka "crvenih đavola" i Kristijana Ronalda!

Fudbal -

Ono što je zanimljivo, jeste da je slavni engleski klub na njegovom terenu eliminisao klub čiji golman Džo Lamli pre toga nikada nije odbranio jedanaesterac u karijeri, a sada je praktično bio junak trijumfa na čuvenom stadionu "Old traford".

Slavni Mančester junajted ispao je u šesnaestini finala engleskog FA kupa, najstarijeg klupskog takmičenja na svetu, posle poraza na penale od drugoligaša Midlzboroa.

Mančester junajted, Midlzbro
foto: Profimedia

Jedan od tragičara je bio i Kristijano Ronaldo, prva zvezda "crvenih đavola" i jedan od najvećih fudbalera u istoriji. U 19. minutu napravljen je penal nad Polom Pogbom, a izveo ga je i promašio upravo Portugalac! Ipak, Mančester junajted je poveo pet minuta kasnije kada je Bruno Fernandeš asistirao za Džejdona Sanča.

Napadao je domaći tim, ali bezuspešno, pa je Din Henderson u 64. minutu posle udarca Meta Kruksa morao da vadi loptu iz mreže! Meč je otišao u produžetke, ali ni u njima nije viđen gol za Mančester junajted pa se otišlo na izvođenje penala. Tu su redom svi bili precizni sve do osme serije kada je golman gostiju Lamli zaustavio udarac Elange i tako doneo prolaz dalje Midlzbrou!

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track