ALEGRI ŠOKIRAO NAVIJAČE JUVENTUSA: Moram da procenim Dušana!
Foto: Profimedia

na klupi

ALEGRI ŠOKIRAO NAVIJAČE JUVENTUSA: Moram da procenim Dušana!

Fudbal -

Najskuplji fudbaler u istoriji Srbije Dušan Vlahović (22), koji je nedavno za čak 80 miliona evra prešao iz Fiorentine u Juventus, glavna je sportska zvezda u Italiji. Svega 13 minuta bilo je dovoljno stasitom Srbinu da se upiše po prvi put u strelce u dresu torinske "stare dame", i to na debiju prelepim lob udarcem protiv Verone.

Vlahović je odmah postao miljenik navijača, a u Torinu vlada prava Vlahomanija i njegov dres sa brojem sedam se sada intezivno traži i kupuje. Ipak, iskusni trener Juventusa Masimilijano Alegri odlučio je da u početku dozira njegovu minutažu. Zbog toga Vlahović najverovatnije neće započeti predstojeći kup susret sa Sasuolom u Torinu, a Alegri je tu odluku saopštio igraču, a potom i medijima. Očigledno želi da ga sačuva za nedeljni prvenstveni derbi u Bergamu protiv Atalante.

- Moram da procenim Dušana. Kajo Žorž bi mogao da počne, međutim, moramo da imamo na umu da bi utakmica mogla da ode u produžetke, eventualno penale. Na raspolaganju nam je pet izmena i to je važno - rekao je Alegri.

Masimilijano Alegri
foto: AP

Alegri je ipak odlučio da Žorža ostavi u sastavu, kako bi se borio za mesto u timu sa Vlahovićem, Moratom i Kinom.

- Imao je ponudu Sasuola, da ode na pozajmicu kako bi skupio više minuta, ali je odlučio da ostane u Torinu. Srećan sam zbog toga. Dosta je napredovao, a tek sutra ću odlučiti hoće li biti u prvih 11 - zaključio je Masimilano Alegri.

Meč između Juventusa i Sasuola igra se u četvrtak od 21.00.

Vlahović: Sve je ovo kao san!

Oduševljeni fanovi Juventusa su na Vlahovićevom debiju nosili dresove s njegovim likom, bilo je i onih koji su mu na šalovima poželeli dobrodošlicu, a, naravno, bile su neizbežne i srpske zastave.

Sve ovo je kao san. Lepši i uspešniji početak nisam mogao da poželim - rekao je za "Politiku" odmah posle meča sa Veronom Dušan Vlahović.

Svi vodeći italijanski mediji veličaju Srbina i predviđaju mu još svetliju fudbalsku budućnost na Apeninskom poluostrvu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track