Realu španski Superkup

Superkup Španije

Realu španski Superkup

Fudbal -
Real deveti put osvojio Superkup i primakao se Kataloncima koji su do sada sakupili deset pehara

Fudbaleri Reala pobedili su Barselonu 2:1 u revanš meču Superkupa Španije, i sa obzirom da su Katalonci u prvom duelu slavili sa 3:2, sprečili je da osvoji četvrti uzastopni Superkup, i uđe će u istoriju španskog fudbala.

Kraljevski" klub je u istoriji devet puta podizao pehar namenjen osvajaču Superkupa, dok je Barselona to činila jednom više.

Tekstualni prenos meča možete pratite ovde.

Drugo poluvreme

Real se svesno povukao i prepustio Barseloni inicijativu, nadajući se da će sa igračem više iz kontranapada ugroziti Viktora Valdeza. Prvu šansu ipak ima Barselona posle duge lopte Maskerana kasiljas skida "zicer" Pedru. Murinjo svestan da Barsa preuzima inicijativu na teren sprema Luku Modrića.

Dvadesetak minuta pre kraja Kedira je prošao i šutirao ali se Viktor Valdez odlično postavio. Još jedna duboka lopta iza leđa odbrane Reala dovela je Đordija Albu u šansu, ali ga je Ramos sustigao u momentu kada se ovaj spremao da pošalje loptu u gotovo prazan gol. Opao je tempo u nastavku, ali daleko od toga da je meč rešen.

Gonzalo Iguain je u 75. minutu posle pasa Čabija Alonsa izbio sam pred gol, ali ni četvrti put, posle gola na startu meča, nije uspeo da matira Valdeza i Realu obezbedi najmanje produžetak.

Real je uzaskom Modrića i Benzeme malo živnuo i postao konretniji. Ali nema promene rezultata, kao ni posle pokušaja Telja ni Mesija. Real je blizu trofeja.

Prvo poluvreme

Prvu veliku šansu na meču imao je Real već u 6. minutu kada je Marselo sjajno proigrao Iguaina levom spoljnom, ali Argentinac nije iskoristio ukazanu šansu iako se našao oči u oči sa Valdezom, koji je nogama zaustavio udarac sa desetak metara.

Napadač Reala nije morao da čeka dugo za novu šansu i iskupljenje. Pepe je izbio loptu sa sopstvene polovine, Maskerano očajno reagovao i promašio celu loptu, a Iguain ponovo izašao ispred Valdeza koji je ovog puta bio nemoćan - 1:0.

Katastrofalno je reagovao Maskerano posle duge lopte Samija Kedire i omogućio Kristijanu Ronaldu da ga atraktivno prebaci petom, a onda umiri loptu, namesti se i kroz noge Viktoru Valdezu duplira prednost Reala!

Barselona je delovala neprepoznatljivo, a "kraljevski" klub uporno kažnjavao svaku grešku rivala koji je uskoro ostao i sa desetoricom igrača. Kristijano Ronaldo je pobegao Adrijanu koji je načinio faul kao poslednji igrač odbrane i zasluženo morao na prevremeno tuširanje nakon pola sata igre. Opao je tempo nakon tog događaja, Barselona sa igračem manje uspostavila inicijativu, a Real se odlučio da rutinski privede poluvreme kraju.

Ipak, zaboravili su na Lea Mesija. Najboljem igraču sveta bio je dovoljan samo jedan slobodan udarac sa 25 metara u 45. minutu da fenomenalno savlada Kasiljasa i vrati Katalonce u život (2:1).

http://www.youtube.com/watch?v=eJEu668fKg0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track