VLAHOVIĆ JE IMAO DVA DEBIJA U EVROPI: Noćnu moru u dresu PARTIZANA i za ANALE kao strelac za JUVENTUS!
Foto: Starsport©, Alberto Saiz

sećanje

VLAHOVIĆ JE IMAO DVA DEBIJA U EVROPI: Noćnu moru u dresu PARTIZANA i za ANALE kao strelac za JUVENTUS!

Fudbal -

Srpski napadač pre šest godina odigrao prvu evropsku utakmicu u crno-belom dresu

Dušan Vlahović debitovao je u Ligi šampiona na najbolji mogući način, golom za Juventus u meču protiv Viljareala (1:1). Mladi Srbin dobro će pamtiti tu utakmicu, ali i svoj debi u Evropi, ali u dresu Partizana pre šest godina.

Dušan Vlahović
foto: Profimedia

Dušan Vlahović postigao je jedan od najbržih golova u istoriji Lige šampiona, kada je u 36. sekundu zatresao mrežu Viljareala. S toga i ne čudi, što danas o njemu pišu apsolutno svi italijanski mediji i što su njegove fotografije preplavile naslovnice sportskih novina i portala na Apeninima.

Dušan Vlahović
foto: Starsport

Međutim, debi u Evropi Dušan Vlahović ne pamti po dobru. Pre šest godina, snažni napadač je u utakmici kvalifikacija za Ligu Evrope debitovao u dresu Partizana. Bilo je to u revanš utakmici protiv Zaglebja u Poljskoj, posle 0:0 u Beogradu.

Dušan Vlahović
foto: Profimedia

Trener crno-belih Đorđe Tomić verovao je u mladog centarfora, koji je tada imao 16,5 gdina. Dušan Vlahović zamenio je u 70. minutu Nikolu Đurđića, međutim nije uspeo da se do kraja utakmice i u produžecima upiše u listu strelaca. Posle serije penala dalje su prošli Poljaci, nakon što je Darko Brašanac promašio kao prvi izvođač za Partizan.

Bio je to njegov, do sinoć, jedini meč u evrokupovima pod patronatom UEFA.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track