TADIĆ SJAJAN U REMIJU AJAKSA: Mančester junajted izvukao živu glavu u Madridu, Benfika se provukla u Lisabonu! VIDEO
Foto: Shutterstock, EPA/MAURICE VAN STEEN, EPA/Peter Powell, EPA/Rodrigo Jimenez

OSMINA FINALA

TADIĆ SJAJAN U REMIJU AJAKSA: Mančester junajted izvukao živu glavu u Madridu, Benfika se provukla u Lisabonu! VIDEO

Fudbal -

U sredu uveče odigrane su preostale dve utakmice prvih mečeva osmine finala Lige šampiona.

Tok utakmica mogli ste da pratite uživo na Kurir sportu!

BENFIKA- AJAKS 2:2

ATLETIKO- MANČESTER JUNAJTED 1:1

Liga šampiona
foto: Flashscore
Liga šampiona
foto: Flashscore

Fudbaleri Benfike i Ajaksa odigrali su večeras u Lisabonu nerešeno 2:2, u prvoj utakmici osmine finale Lige šampiona, a pobednika nije bilo ni u Madridu gde su Atletiko i Mančester junajted odigrali 1:1.Ajaks je poveo u 18. minutu nakon što je Nusair Mazraui centrirao i pronašao Dušana Tadića koji je ostao sam u kaznenom prostoru i sjajno pogodio u desne rašlje.

Osam minuta kasnije Benfika je izjednačila autogolom Sebastijana Alea. ;Jan Vertongen je prvo pokušao glavom, pa nogom i nakon što se lopta treći put odbila do njega ubacio je loptu na peterac gde je Ale nespretno reagovao i poslao je u sopstvenu mrežu.

Ale se, medjutim, iskupio samo tri minuta kasnije. Nadmudrio je Vertongena, šutirao ga golu, ona mu se odbila nakon čega je poslao iza ledja golmana Benfike.

Isti igrač je u samom finišu prvog poluvremena imao veliku priliku da Ajaksu donese dva gola prednosti, ali je posle stative Edsona Alvaresa promašio prazan gol.

I u nastavku je bilo uzbudljivo na terenu, bilo je prilika na obe strane, a Benfika je stigla do izjednačenja u 72. minutu. ;Gonsalo Ramos je sjajno šutirao, njegov udarac je odbranio Remko Pasver, ali je Roman Jaremčuk bio na pravom mestu i nije mu bilo teško da pošalje loptu u mrežu.

U drugoj utakmici odigranoj večeras Atletiko Madrid je poveo u sedmom minutu pogotkom Žoaa Feliksa. Renan Lodi je poslao precizan centaršut u šesnaesterac, a Feliks je glavom sa oko desetak metara poslao loptu u mrežu.

Lodi je u 34. minutu propustio dobru priliku za Atletiko, baš kao i Šime Vrsaljko koji je u 45. minutu sa peterca glavom pogodio samo prečku.

Atletiko je bio konkretniji i u drugom poluvremenu, ali je Junajted uspeo da izjednači 80. minutu golom Antonija Elange, posle dodavanja Bruna Fernandeša.

Revanš utakmice se igraju se 15. marta u Mančesteru i Amsterdamu.

1 / 3 Foto: Profimedia

KRAJ MEČEVA

Drugo poluvreme:

87. minut - Kakva šansa za Atletiko Grizman je odlično šutirao iz šesnaesterca ali je pogodio prečku

80. minut - Izjednačio je Mančester junajted takoreći ni iz čega. Bruno Fernandeš je sjajno uposlio mladog Elangu, koji rutinski udarcem u dalji ugao vara Oblaka.

Gol pogledajte ovde

72. minut - Benfika je po drugi put izjedanačila u Lisabonu Jaremčuk je strelac nakon kontranapada i udarca Ramosa , loše je reagovao golman Ajaksa Pasver i odbio loptu pravo na glavu Ukrrajinca koji je natrčao i glavom zatresao mrežu.

Pogledajte i sami

66. minut- U ekipi Mančester junajteda u igri je i srpski fudbaler Nemanja Matić koji je ušao u igru umesto Pola Pogbe

59. minut - Nema promena u drugom poluvremenu, Atletiko i Ajaks u minimalnoj prednosti

46. minut- Nastavljene su utakmice u Madridu i Lisabonu

Dušan Tadić
foto: Profimedia

Prvo poluvreme:

45. minut - Okončana su prva poluvremena u Lisabonu i Madridu

45. minut - Neverovatna prilika za Atletiko u završnici, poluvremena Vrsaljko glavom sa bukvalno tri metra od gola pogađa Lindelofa od koga se lopta odbija u prečku. Puno sreće za Junajted.

29. minut - Novi gol u Lisabonu, Ajaks ponovo vodi, Aler se iskupio i nakon autogola samo tri minuta kasnije zatresao mrežu Benfike.

Gol pogledajte ovde

26. minut - Benfika je izjednačila u Lisabonu uz mnogo sreće, autogol je postigao najbolji strelac Ajaksa Sebastijan Aler.

Pogledajte gol za 1:1 u Lisabonu

18. minut - GOOL, Dušan Tadić, majstorija srspkog kapitena u Lisabonu. Tadić je nakon centaršuta Mazrauija, sjajnim udarcem matirao nemoćnog Vlahodima.

8. minut - Atletiko je poveo u Madridu pogotkom Žoaa Feliksa. Sjano je centrirao Lodi sa leve strane, a Portugalac od stativu prosto zakucao loptu u mrežu nemoćnog De Gee.

Gol možete videti ovde

1. minut - Utakmice su počele

U Lisabonu Benfika dočekuje Ajaks za koji nastupa kapiten reprezentacije Srbije Dušan Tadić. dok u Madridu u jednom od derbija ove runde Atletiko se sastaje sa Mančester junajtedom.

Benfika je grupnu fazu prošla kao drugoplasirana iza nedorljivog Bajerna, poslavši veliku Barselonu u Ligu Evrope.

Sa druge strane Ajaks je u grupi sa Sportingom, Dortmundom i Bešiktašem, bio fantastičan sa svih šest pobeda i ulazi kao favorit u ovaj dvomeč.

Atletiko je na jedvite jade stigao do osmine finala, savladavši Porto u poslednjem kolu na gostovanju i iza maksimalnog Liverpula nekako se dokopao eliminacione faze.

Mančester je u grupi sa Viljarealom, Atalntom i Jang Bojsom zauzeo prvo mesto i kao blagi favorit ulazi u ovaj dvomeč.

Utakmice počinju u 21h

Kurirs sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track