KONTE RAZOČARAN: Možda nisam pravi čovek za Totenhem!
Foto: Profimedia

Premijer liga

KONTE RAZOČARAN: Možda nisam pravi čovek za Totenhem!

Fudbal -

Trener fudbalera Totenhema Antonio Konte rekao je da on možda nije prava osoba da vodi ekipu i da je spreman da napusti klub, posle niza loših rezultata.

Totenhem je sinoć izgubio od Barnlija sa 0:1 i pretrepo četvrti poraz u poslednjih pet utakmica u Premijer ligi.

Po završetku utakmice, razočarani Konte je sam otišao pravo u svlačionicu, a zatim se pojavio pred medijima.

"Došao sam da pomognem klubu i ako bi problem bio trener, spreman sam da odem, nema problema", rekao je Konte, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

On nije želeo da priča o utakmici.

"Nisam navikao na ovakvu situaciju. Pokušavam sve, ali situacija se ne menja. Na raspolaganju sam klubu da uradi šta želi. Želim da pomognem, mnogo radim, baš mnogo radim. Totenhemu dajem 20 sati dnevno, a ostala četiri sata spavam, ali to nije dovoljno", naveo je italijanski trener.

"Igra može da bude dobra, zalaganje je dobro, ali smo izgubili. Za mene je ta situacija neprihvatljiva. Izgubiti četiri od pet utakmica u Totenhemu mora biti katastrofa. Došao sam da probam da popravim situaciju. Možda u ovom trenutku nisam toliko dobar da je popravim. Suviše sam pošten da zatvaram oči i nastavim ovako. Sigurno ću razgovarati sa klubom da pokušamo da pronadjemo najbolje rešenje da pomognemo ekipi. Sada je pravo vreme za procenu. Ponavljam, vrlo sam frustriran", dodao je.

Bivši trener Juventusa, Čelsija i Intera preuzeo je Totenhem u novembru i predvodio je ekipu u 22 utakmice.

Nedavno su se pojavile glasine da on nije zadovoljan situacijom koju je zatekao u klubu.

On je pokušao da se ogradi od nekih kritika koje je uputio u izjavi za Skaj Italija, rekavši da prevodilac nije dobro preveo.

Totenhem je osmi na tabeli sa sedam bodova zaostatka za četvrtim mestom, poslednjim koje vodi u Ligu šampiona.

"U poslednjih pet utakmica igramo kao da se borimo za opstanak. To je realnost. Možda nešto nije u redu. Želim da preuzmem odgovornost, otvoren sam za svaku odluku. Imam ambicije, mrzim da gubim. U ovom trenutku nije u redu da uzimam platu. Želim da pomognem Totenhemu od prvog dana, ali četiri poraza u pet utakmica... Ovo je prvi put u životu da mi se ovako nešto desi", naveo je Konte.

"Mi možemo da završimo kao 10. ili 12. ili 13. Mogli bismo da završimo na istoj poziciji na kojoj smo bili kada sam došao", dodao je on.

Upitan da li će predvoditi ekipu u subotnjoj utakmici protiv Lidsa, Konte je napustio intervju bez odgovora.

Kurir sport/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track