VLASNIK ČELSIJA PLATIO CENU ZBOG BLISKOSTI SA PUTINOM! Engleski mediji tvrde da je Abramoviču ZABRANJEN ULAZAK u Veliku Britaniju!
Foto: EPA / EVGENY ODINOKOV, Jean-Christophe Bott/ AP

ozbiljan udarac za plavce

VLASNIK ČELSIJA PLATIO CENU ZBOG BLISKOSTI SA PUTINOM! Engleski mediji tvrde da je Abramoviču ZABRANJEN ULAZAK u Veliku Britaniju!

Fudbal -

Londonski tabloid "San" otkriva da je vlasnik Čelsija Roman Abramovič proteran iz Velike Britanije.

Abramovič je i prethodnih godina imao ozbiljnih problema sa ulaskom Veliku Britaniju, jer nisu želeli da mu produže vizu. Međutim, prošle godine je objavljeno da je problem rešen i da može da se vrati u London, ali situacija se sada ponovo zakomplikovala zbog rata u Ukrajini.

Britanski mediji prenose da je Velika Britanija ponovo Abramoviču zabranila ulazak u zemlju, jer je navodno blizak saradnik sa prvim čovekom Rusije Vladimirom Putinom.

Vlasnik Čelsija već mesecima nije viđen u svom londonskom domu, a izvori iz Britanije tvrde da više nikada neće ni vratiti u kuću koju je platio 125 miliona funti.

Abramovič je jedan od 35 ruskih oligarha koje je lider Putinove opozicije Aleksej Navalni označio kao ključne saradnike Putinovog režima u Rusiji. Očekivano, nakon napada Rusije na Ukrajinu, njegovi bliski ljudi su se našli na udaru.

Bogatstvo vlasnika Čelsija procenjeno je na 8,4 milijarde funti.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track