ODLUKA KOJA JE IZAZVALA ZEMLJOTRES U SRPSKOM FUDBALU: Da li bio penal za Partizan? Evo šta kaže sudijski ekspert! (VIDEO)
Foto: @starsport

bura

ODLUKA KOJA JE IZAZVALA ZEMLJOTRES U SRPSKOM FUDBALU: Da li bio penal za Partizan? Evo šta kaže sudijski ekspert! (VIDEO)

Fudbal -

Velika prašina podigla se u srpskom fudbal nakon gostovanja Partizana u Subotici.

Crno-beli su savladali Spartak (1:0) golom Natha sa bele tačke u 84. minutu utakmice.

Pet minuta pre gola iskusnog veziste Partizana, Nemanja Jović je pao u kaznenom prostoru Spartaka posle starta Alekse Đurasovića. Sudija Lazar Lukić nije pokazao na belu tačku, međutim, nakon intervencije iz VAR sobe dosuđen je jedanaesterac za goste iz Beograda.

Ova odluka izazvala je pravu buru u srpskom fudbalu. Odmah nakon meča počela su da pljušte saopštenja. Zvezda je odmah izdala saopštenje, usledio je odgovor Partizana, a onda i nove optužbe sa Marakane na račun FSS-a i kluba iz Humske.

Bivši fudbalski sudija Raka Đurović analizirao je situaciju koja je podigla veliku prašinu.

"Ima elemenata za kazneni udarac. Igrač Partizana je sklonio loptu u stranu, a fudbaler Spartaka je zakasnio", rekao je Đurović za MaxBet sport.

Đurović zamera sudiji što nije brže reagovao.

"VAR soba nije tu samo zbog dekoracije. Kada god se dogodilo nešto ovako kritično, onda VAR služi za manipulaciju i zloupotrebu. Sudija je prvi trebalo da vidi da je prekršaj za kazneni udarac jer je bio udaljen samo nekoliko metara. Posle toga je trebalo brže da reaguje", kaže bivši sudija i dodaje:

"Od odgovornosti su bežali glavni sudija i iz VAR sobe. Kada donose odluke koje se tiču Crvene zvezde i Partizana, sudije ne razmišljaju o svojoj odluci nego da li je to opasno po njega. U konkretnom slučaju se gleda samo noga. Ne treba ni drugi snimak, već se odmah presuđuje. Ovakav način donošenja odluke kod svih navijača i gledalaca dovodi u sumnju regularnost takmičenja".

Kurir sport/Maxbet Sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track