ATLETIKO MADRID I BENFIKA U ČETVRTFINALU: Iznenađenja u Amsterdamu i Mančesteru, ispali Tadić, Matić i Kristijano Ronaldo!
Foto: Profimedia

LIGA ŠAMPIONA

ATLETIKO MADRID I BENFIKA U ČETVRTFINALU: Iznenađenja u Amsterdamu i Mančesteru, ispali Tadić, Matić i Kristijano Ronaldo!

Fudbal -

Revanš mečevi osmine finala Lige šampiona: Ajaks - Benfika 0:1, Mančester junajted - Atletiko Madrid 0:1

Drugo poluvreme

77. minut - GOOOL - Njunjez - Gosti iz Lisabona dolaze do prednosti golom Njunjeza glavom posle loše reakcije odbrane domaćih posle centaršuta Grimalda i lošeg istrčavanja golmana Onane - 0:1

76. minut - čudesna odbrana Jana Oblaka jednom rukom posle pokušaja Varana glavom, Kristijano Ronaldo iz novog pokušaja atraktivnim potezom ne uspeva da savlada Slovenca

71. minut - Ajaks traži pšenal zbog nenamernog igranja rukom gostujećeg igrača, VAR se nije oglasio

67. minut - Dvostruka izmena u Mančester junajtedu, na terenu i Nemanja Matić, uz Markusa rašforda jedan od poslednjih aduta domaćih da preokrenu stvari

62. - Žoao Feliks zakasnio za korak da duplira prednost Španaca u Engleskoj

59. minut - Dejdon sančo volej udarcem za malo iznad prečke gola Atletika

46. minut - napadač Mančester junajteda Elanga za malo neprecizan iskosa sa desne strane

Prvo poluvreme

45+2 minut - Oblak zaustavlja udarac Bruna Fernandeša

41. minut - GOOOL - Lodi - prikrao se na drugoj stativi i savladao De Heu. Grizman je poslao loptu na drugu stativu gde je Brazuilac Renan Lodi spretno reagovao i doneo vođstvo gostima - 0:1

36. minut - jak udarac tik iznad prečke posle prodora fudbalera Ajaksa Gravenberha

33. - Atletiku poništen gol koji je dao Žoao Feliks posle asistencija Ljorentea i brzog kontranapada, zbog malog ofsajda!

29. minut - slobodan udarac za Ajaks iskosa sa ivice šesnaesterca, akcija završena udarcem Timbera glavom preko gola gostiju

13. minut - kolosalna šansa za mančester, mladi Elanga sa par metara pogađa pravo u glavu golmana Atletika Oblaka, velika sreća za goste

8. minut - Ajaksu poništen gol zbog velikog ofsajda, završni pas kapitena Tadića, koji je bio u nedozvoljenoj poziciji

3. minut - Junajted krenuo žestoko, ali mladi Elanga pravi prekršaj u napadu nad golmanom Oblakom

Počele su obe utakmice

U četvrtfinale Lige šampiona već su se plasirali: Real, Bajern, Liverpul i Mančester siti. U utorak su na programu revanš susreti - Amsterdam: Ajaks - Benfika, Mančester: Mančester junajted - Atletiko (Madrid). Kapiten Srbije Dušan Tadić predvodiće Ajaks protiv lisabonskog velikana, dok će naš bivši reprezentativac Nemanja matić čekati priliku sa klupe Mančester junajteda da dobije šansu protiv Madriđana.

Ajaks - Benfika 0:1, prvi meč 2:2

Stadion: Johan Krojf arena u Amsterdamu. Sudija: Del Sero (Španija). Strelac: 0:1 Njunjez (77)

AJAKS (4-3-3): Onana - Mazarui, Timber, Martinez, Blind - Alvarez, Berghujs, Gravenberh - Entoni, Ale, Tadić. Trener: Ten Hag.

BENFIKA (4-3-3): Vlahodimos - Žilberto, Otamendi, Vertongen, Grimaldo - Everton, Fajgl, Tarabt- Silva, Nunjez, Ramos. Trener: Verisimo.

Kapiten reprezentacije Srbije i Ajaksa Dušan Tadić i njegovi "kopljanici" iz Amsterdama pokušaće večeras da ulove "orlove" iz Lisabona i obezbede plasman u četvrtfinale Lige šampiona. Prvi, veoma uzbudljiv meč u glavnom gradu Portugala, završen je bez pobednika (2:2). Tadić i Ale su pogađali mrežu domaćina i reklo bi se da su već tada propustili priliku da steknu prednost pred revanš, ali je najtrofejniji portugalski klub na krilima navijača uspeo da ostane neporažen..

Ipak, Ajak je i dalje veliki favorit, posebno jer ove sezone u evropskoj eliti sjajno igraju.

- U ovoj godini igramo veoma dobro, dominantno i doneli smo dobar rezultat iz Lisabona. Ako ponovimo ova izdanja i dodamo koji procenat više uveren sam da ćemo pobediti Benfiku. Kad pogledamo naše partije u Ligi šampiona možemo biti zadovoljni, ali kad dođete u ovou fazu onda uvek želite više. Mi želimo da doguramo što dalje, a za početak moramo da nadvladamo Portugalce - rekao je trener Ajaksa Erik ten Hag.

Benfika jeste možda ispala iz trke za šampionsku krunu u Portugaliji, ali daleko je od toga da je stigla u Amsterdam bez ambicija.

- Moramo da budemo na visokom nivou 90 minuta ako mislimo da prođemo tim kakav je Ajaks. Ali, verujem, kao što sam rekao i pred prvi meč, a mnogi nisu verovali, da su šanse za prolahzak 50:50. Ajaks respektuje nas, mi respektujemo njih, a onda se utakmica pretvara u duel mačke i miša. Figurativno govorim o želji dva tima da iskoriste slobodan prostor i ugroze rivala - istakao je trener Benfike Nelson Verisimo.

Dva velikana će deveti put u istoriji odmeriti snage. Ajaks je dobio četiri meča, tri puta je bilo nerešeno, a Benfika je slavila samo u prvom odmeravanju snaga 12. februara 1969. godine u četvrtfinalu Kupa šampiona 3:1.

Mančester junajted - Atletiko 0:1, prvi meč 1:1

Stadion: Old Traford. Sudija: Vinčić (Slovenija). Strelac: 0:1 Lodi (41)

MANČESTER JUNAJTED (4-2-3-1): De Hea - Dalo, Varan, Megvajer, Teljes - Mektomini, Fred - Sančo, Fernandeš, Elanga - Ronaldo. Trener: Rangnik.

ATLETIKO MADRID (3-5-2): Oblak - Himenez, Savić, Reinildo - Ljorente, De Pol, Erera, Koke, Lodi - Feliks, Grizman. Trener: Simeone.

Mančester junajted je iz Madrida jedva iščupao remi (1:1), golom u finišu mladog Elange i protiv Atletika želi na punom "Old Trafordu" da izbori čertvrtfinale Lige šampiona. Menadžer "crvenih đavola" Ralf Rangnik priželjkuje da njegova ekipa prva postigne gol.

- Atletiko igra jak blok i ne opterećuje se što protivnik ima loptu. Oni često imaju posed ispod 50 odsto, ali su neugodni ako vam prvi zatresu mrežu. Bilo bi mnogo važno za nas da prvi stignemo do prednosti jer ćemo u tom slučaju lakše doći do cilja. Pokušaćemo da nam ovog puta mreža ostane netaknuta - istakao je Rangnik.

Kristijano Ronaldo
foto: Profimedia

Kristijano Ronaldo je briljirao protiv Totenhema, navijači, ali i njegov trener priželjkuju da opet bude efikasan!

- Ronaldova partija protiv Totenhema je bila dobra, ali ne i vrlo dobra što priželjukujem da vidim od njega protiv Atletika. I ne radi se samo o Ronaldu već o celom timu. U Madridu smo u prvom poluvremenu radili ono što ne bismo smeli i iz toga smo sigurno naučili - rekao je Ragnik.

Junajted neće imati na raspolaganju Kavanija, a Atletiko Karaska, Vasa i Kunju. Međutim, čuveni trener "jorgandžija" Dijego Simeone veruje u svoj tim.

- Ronaldo je klasa, znam potencijal Junajteda posebno kad igra kod kuće, ali mi smo spremni za dinamičan meč, visok ritam i presing. I Junajtedu i nama je kontranapad jako oružje i videćemo ko će privi iskoristiti priliku. Biće težak meč, ali mi imamo naše prilike - optimista je Simeone.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track