BEZ PRAVA NA GREŠKU! Stanojević oprezan pred Vojvodinu: Želimo finale i borbu za TROFEJ!
Foto: Starsport©

konferencija

BEZ PRAVA NA GREŠKU! Stanojević oprezan pred Vojvodinu: Želimo finale i borbu za TROFEJ!

Fudbal -

Crno-beli i Novosađani igraju drugu utakmicu u razmaku od nekoliko dana.

Fudbaleri Partizana sutra od 16.30 časova igraju protiv Vojvodine polufinalnu utakmicu Kupa Srbije. Crno-beli su favoriti protiv Novosađana koje su lako pobedili za vikend u Superligi, rezultatom 2:1.

Aleksandar Stanojević
foto: Starsport

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević pred utakmicu sa Vojvodinom u Kupu nije pominjao Crvenu zvezdu. Ovaj put se koncentrisao na protivnika iz Novog Sada.

- Nije lako u kratkom vremenskom periodu dvaput dobiti dobru ekipu. Nema popravnog, više se rizikuje u datom trenutku, maksimalno smo oprezni i motivisani. Znamo da nam utakmica donosi još jedno finale - rekao je Stanojević, a potom dodao:

- Nama je najveći pritisak u prvenstvu, kao primarnoj obavezi. Zatim sledi velika praznina, pa Evropa, tek onda kup. Razumljivo, svaki trofej stvara pritisak. Nema problema na tom planu, navikli smo, tako funkcionišemo.

Kvinsi Menig
foto: Starsport

Partizan u prvenstvu ima 50 bodova više od Vojvodine, što je podatak koji ilustruje odnos dva protivnika.

- Dobro se poznajemo, iako su je vodila trojica trenera otkako sam ovde. Očekujem promene, možda i sistema, na sve smo spremni. I mi smo spremni. Sigurno je Novosađanima kup prioritet, nama je na prethodnom meču bilo prvenstvo, sad je fokus na ovom i jedva čekamo da počne. Bićemo i mi drugačiji, koncentrisaniji, čvršće ćemo ući, greške ispraviti... Nikad ne poredim vremena, svaka utakmica nosi nešto novo, neću da pričam kako je bilo nekad. Vojvodina je uvek težak protivnik, ne opterećujem se da li je nekad bio derbi, jel nam bilo lakše... Svaka utakmica sa Vojvodinom je teška.

Nikola Terzić
foto: Starsport

Imao je trener crno-belih određene zamerke na račun svojih fudbalera posle utakmice sa Vojvodinom u Superligi.

- Mi smo perfekcionisti. Uvek tražimo više, bio sam ljut što smo pri rezultatu 2:0 i potpunoj kontroli situacije mogli sve da rešimo, postignemo još neki gol, a bili smo nedisciplinovani u fzi odbrane, a opušteni u napadu. Bio sam nezadovoljan načinom na koji smo priveli meč kraju. Ukupno gledamo, veći deo meča igrali smo kvalitetno bili bolji.

Rikardo Gomeš, Partizan, Radnički Niš
foto: Starsport

Rikardo Gomez obara rekorde u Superligi. Dva gola mu nedostaju da prestigne Mateju Kežmana i postane najbolji strelac crno-belih u takmičarskoj godini, računajući sva takmičenja. Ukupno je dao 34 gola.

- Očekujemo golove. Raduje me što Rikardo razmišlja timski, želi da i drugi budu strelci, vidite da ne šutira penale otkako je promašio protiv Proletera. Dejstvuje za ekipu i želimo da mu to donese rekord, iako se njime ne opterećujemo - jasan je Stanojević.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track