ZVEZDINA NESVAKIDAŠNJA TRANSFER SAPUNICA: Dzjuba dolazi na pozajmicu, ali NEĆE DA IGRA U SRBIJI? Rusi ne mogu da se odluče
Foto: EPA/Friedemann Vogel

ČUDNE STVARI

ZVEZDINA NESVAKIDAŠNJA TRANSFER SAPUNICA: Dzjuba dolazi na pozajmicu, ali NEĆE DA IGRA U SRBIJI? Rusi ne mogu da se odluče

Fudbal -

Dugo nismo imali priliku da svedočimo transfer sapunici kao što je aktuelna priča o potencijalnom bombastičnom dolasku u Crvenu zvezdu

Naravno, reč je o Artjomu Dzjubi, fudbaleru Zenita i nekadašnjem reprezentativcu Rusije.

Snažni napadač ima još nešto više od mesec dana ugovor sa ekipom iz Sant Peterburga, a Zvezdan Terzić je nedavno poručio da crveno-beli žele da ga dovedu.

Tada je pokrenuta lavina, pre svega u ruskim medijima, koji svakodnevno javnosti šalju razne informacije.

Tako su u kratkom roku stigle informacije da je gotov dogovor između tri strane (Zvezda, Zenit, Dzjuba), po kom je iskusni napadač trebalo da stigne u Beograd na pozajmicu, a odmah zatim i ispravka, odnosno vest da Artjom ipak nije spreman da igra u Srbiji.

Artjom Dzjuba
foto: EPA/ANATOLY MALTSEV

"Komersant" je napisao da će Dzjuba da potpiše jednogodišnji ugovor sa Zenitom koji bi na taj način ispoštovao legendu kluba, a li da bi on odmah otišao u Zvezdu na jednogodišnju pozajmicu. Crveno-belima bi odgovaralo i to što je, navodno, fudbaler pristao na ozbiljno smanjenje plate od čak 3.000.000 evra godišnje.

Međutim, portal "Metaratings" danas javlja da to nije istina.

Taj izvor navodi da su, pored Zvezdem za Dzjubu zainteresovani klubovi iz Rusije, ali i sa zapada, a da je želja fudbalera da igra u Evropi.

"Metaratings" navodi i da je Dzjuba odbio Crvenu zvezdu jer nije spreman da igra u srpskom prvenstvu za koje smatra da je preslabo. Ukoliko su informacije ovog portala tačne, u trku za Rusa se uključio i Fenerbahče.

Ovo verovatno nije kraj cele priče, a u narednim danima trebalo bi da dobijemo novi, ko zna koji po redu, nastavak.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track