TRENER REALA U NEVERICI! VELIKI KARLO ANČELOTI: Neverovatno šta je Kurtoa uradio, ja sam rekorder!
Foto: Profimedia

LIGA ŠAMPION

TRENER REALA U NEVERICI! VELIKI KARLO ANČELOTI: Neverovatno šta je Kurtoa uradio, ja sam rekorder!

Fudbal -

Trener fudbalera Real Madrida Karlo Ančeloti rekao je da je njegova ekipa zasluženo osvojila Ligu šampiona i podsetio da je rekorder, pošto je četvrti put osvojio trofej najelitnijeg evropskog takmičenja.

- Ne mogu da verujem. Imali smo fantastičnu sezonu. Mučili smo se večeras u prvom poluvremenu, ali smo na kraju zaslužili da osvojimo ovo takmičenje. Ne mogu da verujem šta je (golman) Tibo Kurtoa uradio. Neverovatno - rekao je Ančeloti za BT Sport, preneo je Skaj.

Fudbaleri Reala osvojili su večeras 14. titulu prvaka Evrope, pošto su u finalu Lige šampiona u Parizu pobedili Liverpul sa 1:0.

Liverpul je imao 24 šuteva na gol, od čega devet u okvir gola, a dva od četiri pokušaja Reala išla su u okvir. Jedini gol postigao je Vinisijus Žunior u 59. minutu.

Ančeloti je postao prvi trener koji je četiri puta osvajao Ligu šampiona, dva puta sa Milanom (2002/2003 i 2006/2007) i dva puta sa Realom (2013/2014) i (2021/2022).

- Ja sam rekorder. Imao sam sreću da dođem u Real prošle godine i kao i uvek, zatekao sam fantastičan klub sa zaista dobrom ekipom, punom kvalitetnih i psihički jakih igrača. Ova sezona bila je vrhunska - rekao je Ančeloti, koji je ove sezone sa Realom osvojio i šampionsku titulu u Primeri.

Real je ove sezone u nokaut fazi izbacio Pari Sen Žermen i prošlogodišnje finaliste Čelsi i Mančester siti i svaki put je morao da "juri" zaostatak.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track