Fudbaleri Srbije: Tući ćemo i mi Škote

„Orlovi“ obećavaju fajt

Fudbaleri Srbije: Tući ćemo i mi Škote

Fudbal -
Fudbaler Srbije Neven Subotić misli da ekipe sa Ostrva odgovaraju njegovim saigračima

Snaga samo klade valja.Štoper Borusije Dortmund Neven Subotić, kao i većina stanovnika Srbije, veruje da „orlovima“ odgovaraju fizički jaki protivnici borbenog duha kakvi su Škoti i Velšani. Uvreženo je mišljenje da takvi timovi „malo znaju s loptom“, pa je dovoljno odgovoriti snagom na snagu da bi im se nametnuo naš stil igre. Ipak, razloga za zadovoljstvo imaju i naši rivali jer im predstoji meč sa ekipom koja je u prošlih 360 minuta postigla samo jedan gol.- Nama prijaju ekipe koje igraju srcem i na snagu. Naš tim ima veći kvalitet, igramo bolje od njih, ali moramo biti borbeni kao što su oni da bismo došli do pozitivnog rezultata - kaže Subotić.Tehnička obučenost srpskih igrača, koja je za korak ispred rivalske, prema Subotiću, nije dovoljna za pobedu, ali tri boda nisu ni najvažnija u trenutku kad se stvara novi tim.- Prognoze rezultata nisu zahvalne, jer u fudbalu je moguće da pogađaš prečke i stative, a primiš gol sa 30 metara iz jedinog udarca. Za našu mladu ekipu je najvažnije da odigra dobro i lepo.Taktika selektora Siniše Mihajlovića je sigurno enigma za protivnike, budući da su „orlovi“ na prethodne četiri utakmice pod njegovom komandom igrali u više različitih formacija.- Selektor bolje poznaje fudbal od mene i on će reći kako ćemo igrati. Meni je lakše kada nastupamo sa četiri igrača pozadi, zato što tako igram u klubu. Međutim, igrao sam protiv Švedske s trojicom u liniji i mislim da to nije izgledalo loše - rekao je Subotić.

Stojković: Bod ko kućaGolman Vladimir Stojković kaže da saigračima moral raste kako se približava subota i utakmica u Glazgovu sa Škotskom.- Nijedan igrač ne kreće put Škotske da bi izgubio od njih ili igrao nerešeno. Voleo bih da ova ekipa u stvaranju zabeleži pobedu u Škotskoj, da posle budemo bolji i od Velsa, ali daleko od toga da bih proglasio neuspehom remi na gostovanju. Grupa je izjednačena i biće važan svaki bod, posebno ovaj sa teškog gostovanja u Glazgovu.

Poslednja pobeda Srbije u kvalifikacijama2.9.2011.Severna Irska - Srbija0:1 (0:0)Poslednja pobeda Srbije28.2.2012.Srbija - Jermenija2:0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track