SVAKO KO JE POBEGAO IZ RUSIJE JE IZDAJNIK: Grof Božović grmi, smatra da će SANKCIJE trajati najmanje DVE DO TRI godine
Foto: www.arsenaltula.ru

nema razumevanja za kukavičluk

SVAKO KO JE POBEGAO IZ RUSIJE JE IZDAJNIK: Grof Božović grmi, smatra da će SANKCIJE trajati najmanje DVE DO TRI godine

Fudbal -

Bivši trener Crvene zvezde osuo paljbu po stranim fudbalerima koji su napustili veliku zemlju

Miodrag Božović cenjen je i poštovan u Rusiji. Poznat je kao čovek sa stavom, koji je uvek imao mišljenje, kako o sportskim, tako i o drugim, političkim i društvenim temama. Jednostavno, čovek sa kičmom.

Miodrag Božović
foto: www.arsenaltula.ru

Miodrag Božović radio je u Rusiji ukupno 11 sezona, vodio klubove poput Amkara, Moskev, Dinama, Rostova, Lokomotive, Arsenala i Krila Sovjetov. Na kraju ove sezone raskinuo je saradnju sa Arsenalom iz Tule.

Za ruski portal Sport 24 govorio je popularni Grof o aktulenim temama vezanim za Rusiju, posebno se osvrnuvši na strane fudbalere i sankcije izrečene ruskim sportistima od strane FIFA i UEFA.

- Suspenzija ruskog fudbala je prava sramota! Niko ne treba da dira sportiste. Svi političari koji kažu da politika nema veze sa sportom su lažovi. Sport sada jeste visoka politika. A mislim da će izolacija trajati bar dve ili tri godine - govorio je Miodrag Božović.

Miodrag Božović
foto: www.arsenaltula.ru

Potom se nekadašnji trener Crvene zvezde sa kojom je na ubedljiv način 2016. godine osvojio titulu, osvrnuo na brojne strance koji su napustili Rusiju.

- Svi legionari koji su napustili Rusiju su izdajnici! Morali su da poljube ruku koja ih hrani. Imaju dobre ugovore. Ne želim da kažem da je vojna operacija dobra stvar, ali strani fudbaleri nisu imali nikakvih problema. Sada jednostavno izdaju svoje saigrače i sve one koji su im davali velike pare za ugovore. Ni u jednoj drugoj zemlji ne bi mogli da zarade kao u Rusiji. A tako velika zemlja ima mnogo načina da razvija fudbal. Tako da će odlazak legionara na kraju ipak doneti korist - objasnio je Miodrag Božović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track