Simeone: Ivanovića je lako probiti po strani

Trener Atletiko Madrida o Čelsiju

Simeone: Ivanovića je lako probiti po strani

Fudbal -
Branislav Ivanović se lako probija po desnoj strani. Mikel igra samo po širini, dok štoper David Luiz i Kejhil nikada ne učestvuju u građenju igre", rekao je Simeone

Trener Atletiko Madrida Dijego Simeone zadivio je fudbalski svet taktikom i igrom protiv Čelsija u Superkupu Evrope, koji je osvojio pobedom od 4:1 i za italijanske medije otkrio recept za igru protiv "plavaca".

Veliku zahvalnost Simeone duguje fenomenalnom Radamelu Falkau koji je postigao het-trik i do ludila dovodio odbranu Čelsija, a golman Čeh je pri svakom njegovom šutu bio praktično nemoćan. Ipak, trener "jorgandžija" smatra da ima još razloga koji su uzrok trijumfa.

"Igrači su pratili moja naređenja do savršenstva. Branislav Ivanović se lako probija po desnoj strani. Mikel igra samo po širini, dok štoper David Luiz i Kejhil nikada ne učestvuju u građenju igre", rekao je Simeone za italijanske medije.

Njima je ova analiza Čelsija posebno zanimljiva, jer se Juventus nalazi u grupi sa aktuelnim prvakom Evrope u Ligi šampiona.

"Te stvari su nam omogućile da vršimo snažan pritisak, pa čak i da sa dvojicom, nekad i trojicom čuvamo Lamparda, Azara i Matu. Rizikovali smo i to nas se isplatilo. Juventus može da uradi isto, iako treneru Antoniju Konteu ne treba moj savet", istakao je Simeone.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track