LUKA MILIVOJEVIĆ IMA POZIV IZ MOSKVE: Slaviša Jokanović želi titulu s Dinamom, ima li šanse da dovede Srbina iz Londona?
Foto: EPA

zov rusije

LUKA MILIVOJEVIĆ IMA POZIV IZ MOSKVE: Slaviša Jokanović želi titulu s Dinamom, ima li šanse da dovede Srbina iz Londona?

Fudbal -

Luka Milivojević ima otvoren poziv Slaviše Jokanovića da London zameni Moskvom. Fudbaler Kristal Palasa mogao bi u narednim danima da postane član Dinama, iz glavnog grada Rusije.

Luka Milivojević
foto: EPA

Slaviša Jokanović stigao je u Dinamo ovog leta, sa samo jednim ciljem, da nekadašnjem ruskom gigantu podari titulu posle nekoliko decenija. Tačnije, Dinamo je poslednji put osvojio titulu 1976. godine i to u vreme SSSR. Najbliži trofeju bili su 1994. godine, kada su prvenstvo Rusije završili kao drugi.

Slaviša Jokanović
foto: Printskrin/Instagram

Rusija je pod silnim sankcijama koje su se reflektovale i na sport, pa je veliki broj inostranih fudbalera napustio tu zemlju. Međutim, novac nije problem za ruske fudbalske klubove, oni plaćaju izdašno. Jedini problem jeste transfer novca, pa se postavlja pitanje kako bi Dinamo platio obeštećenje za Luku Milivojevića, s obzirom da ne postoji platni promet između Velike Britanije i Rusije.

Luka Milivojević ima ugovor sa Kristal palasom do juna 2023. godine. Otkada je sera Roja Hodžsona na klupi "orlova" zamenio Patrik Vijera, Luka Milivojević je prvo izgubio mesto u startnih 11, a onda i kapitensku traku. Nije tajna da je nezadovoljan što je veći deo prošle sezone proveo na klupi, ili tribinama.

Od prošle zime spekuliše se sa odlaskom Luke Milivojevića iz Kristal palasa. Pre mesec dana bila je aktuelna priča da pređe u Fulam i pridruži se kumu Aleksandru Mitroviću, međutim do transfera nije došlo. Ranije je povezivan sa Valensijom, Evertonom i Olimpijakosom.

Luka Milivojević
foto: AP

Dinamo iz Moskve proteklog vikenda pobedio je u najvećem gradskom derbiju Spartak, rezultatom 1:0. Trenutno zauzimaju četvrto mesto na tabeli, sa dva boda manje od šampiona Rusije i lidera Zenita. Dinamo je pod vođstvom Srbina Slaviše Jokanovića posle šest kola bez poraza, imaju tri pobede i isto toliko remija.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track